SIAF konferenssamtal ute

Länk till konferenssamtalet. Just nu kommer jag inte på nåt särskilt att säga om det, men jag editerar det här inlägget senare i så fall. Ljudkvaliteten var inte den bästa.

A.S har en bra kommentar nedan som sammanfattar mycket.

Etiketter:

18 kommentarer till “SIAF konferenssamtal ute”

 1. A.S skriver:

  Jag har bara lyssnat som hastigast. Man skulle önska att de slopade allt rabblande från rapporterna vilket den som är intresserad redan borde ha läst.
  Det framkom väl inget het nyhet, men jag tyckte att de sa att de hoppades få lån för Tri Ways tradingverksamhet under q3. Vinstmarginalen skulle vara bättre än den tradingverksamhet som Siaf nu bedriver. De var fortsatt optimistiska om det stora lånet till Tri Way. Till det dåliga var väl fortsatt aktieutspädning. Jag fattar verkligen varför man måste betala personal etc med aktier, det borde kunna ske med pengar. Hellre då en rejäl bonus om vinsten per aktie når en viss nivå.

  Hur man än vrider och vänder på det så är det ytterligare finansiering som allt hänger på. Får man lånet så är väl detta en av tidernas billigaste aktier. Men det är omöjligt för en utomstående att bedöma sannolikheten för att man får lån. Men med tanke på den tid det har tagit hittills så vågar jag inte ha några stora förhoppningar om att man lyckas. Det blir ju ett helt annat företag om man erhåller finansiering. Lyckas man så tror jag fortfarande att det finns möjlighet att det samlade värdet för aktierna (inklusive avknoppningar) kan bli åtskilliga hundralappar på kanske 5 års sikt.
  Med tanke på lånets betydelse kan jag nog tro att aktien borde vara värd åtskilliga tior bara vid beviljandet, men jag gissar på att aktien stiger max några hundra procent vid beviljandet, så jag personligen tror att bästa risk/reward är att avvakta och köpa efter pressmeddelandet. Jag har ganska mycket aktier sen tidigare som jag ligger äckligt mycket back på så jag är inte riktigt intresserad att ta stora risker med mer kapital. Men om jag inte ägde aktier sen tidigare skulle jag köpa idag.

  Tänk om vi kunde få en sommar att minnas länge, först ett bra VM för landslaget och sen toppat med lån för Tri Way. Tyvärr är jag inte så optimistisk för någon av dem.

  Gissar på att det blir dött på nyhetsfronten fram till augusti. Det retar mig en del att det ganska ofta har inträffat positiva händelser för flera månader sedan som man mycket väl hade kunnat skicka ut pressmeddelande istället för att ta det i rapporterna. På återhörande i augusti!

 2. koffe skriver:

  Dem har redan ett aktietak på 50 mijoner aktier som dem kan utspäda till
  idag finns det 38,5 miljoner aktier så de kan betala med att trycka 11.5 miljoner aktier till utan att ge någon anledning.
  men jag hoppas att dem lyckas ligger oxå back på denna aktier

 3. A.S skriver:

  Det taket betyder ingenting. Det höjer de snabbt om de så skulle önska.

  Men skulle de få det stora lånet så tror jag att återköp av aktier kommer igång ganska snabbt, troligen minskar man först de aktier som finns som säkerhet för lån. Men jag ska villigt erkänna att man börjar bli väldigt skeptisk till att man får något lån. Det är ju flera banker inblandade så det är ju inga stora belopp per bank vilket gör att man som svensk har otroligt svårt att förstå dröjsmålet.

  Men jag skulle bli otroligt glad bara man får ett stort kortsiktigt lån så att man kommer igång med tradingen. Bara det skulle motivera ett mycket högre aktiepris och borde även kunna innebära ett fint kassaflöde som kan användas för utbyggnaden. Man trodde väl att det skulle gå att få en omsättning på 300-500 miljoner, lär nog ta något år. Men skulle man nå en vinstmarginal på 10% så skulle det innebära vinster 30-50 miljoner. Om den delen vore noterad i Hong Kong så kanske den skulle ha ett p/e-tal på åtminstone 10, villket i grova slängar skulle innebära ett värde på runt 10 dollar per aktie, så visst finns det rejäla möjligheter bara pusselbitarna börjar falla på plats.

 4. Jim skriver:

  Är det inte lite konstigt att de beslutar om utdelning när de inte har finansieringen i ording?

 5. A.S skriver:

  Själva utdelningen är så pass låg att den gör varken till eller från när det gäller utbyggnaden för Tri Way och den lär nog komma i slutet av december. Om man räknar på 40 miljoner aktier så innebär det en utgift på 2 miljoner för bolaget och aktier som hålls som säkerhet för lån ska ju enligt vad som sagts tidigare inte ge rätt till utdelning. Kassaflödet bör bli betydligt bättre under senare delen av året så jag tror inte att vi kommer att behöva se nyemission av aktier i samma hemska omfattning som vi har sett på senare tid.

  Men det behövs finansiering om det ska bli någon rejäl fart på tillväxten.

 6. Anders B. skriver:

  Vi får hoppas att utspädningen stoppas annars kan denna investering bli värdelös tillslut

 7. A.S skriver:

  Enligt telefonkonferensen så finns 8,3 miljoner aktier som säkerhet för lån och man räknar med att ha betalt tillbaka lånet 30 sep nästa år och då återlämnas aktierna. Om antalet aktier på ett bräde skulle minska med 8,3 miljoner så kommer det nog att få effekt på kursen, frågan är väl bara hur många ytterligare man har emitterat innan dess.

 8. Anders B. skriver:

  Nu finns det lite mer än 39 miljoner aktier utspädningen fortsätter

 9. Anders B. skriver:

  Hoppas dem kan minska med dessa 8.3 miljoner aktier annars kan det bli kaos väl om de som lånat ut pengar börjar sälja dessa på marknaden

 10. Ä.S skriver:

  Jag gillar verkligen inte utvecklingen av antalet aktier. Om det inte vore för det så tycker jag att det börjar se skapligt ut. Jag funderar t o m på att börja köpa aktier igen efter nästa rapport om den är bra och vi åtminstone har sett 3-4 veckor i rad utan fler aktier.

  Utdelningen blir extremt viktig. Om bolaget inte får det stora lånet kan vi nog glömma en notering av Tri Way och utan notering finns knappast något skäl att dela ut aktier.

  Om bolaget får lånet tror jag fortfarande att chansen är skapligt stor att värdet för aktien om 5 år kan bli flera hundralappar. Min tanke är att om vinsten och utsikterna ser stabila ut i nästa rapport så att man kan börja tro att bolaget verkligen betalar utdelning från nästa år på minst 10 cent börja köpa aktier. Några års utdelningar skulle då betala kostnaden för de nya aktier som man köper och på köpet skulle man få en lottsedel med chans till storvinst om man erhåller lånet. Med tanke all tid det har tagit så är jag väldigt skeptisk till att man verkligen får ett lån. Jag tycker att man borde ha tagit erbjudandet om att betala ett förskott på 10 miljoner till byggaren så att man kom igång.

  Jag gillar heller inte att man drar ned på aqua-produktionen för att istället satsa mer på forskning och testning. Jag tycker att man borde producera så mycket som möjligt även om lönsamheten är lägre för fisk än för räkor. Forskning och testning borde man ägna sig åt när ekonomin är mycket bättre Nu gäller det att försöka maximera kassaflödet.

  Får se om vi får se några videor från anläggningarna Tony sa på telekonferensen att man skulle filma från anläggningarna i juni och lägga upp på nätet.

 11. koffe skriver:

  utspädningen fortsätter nu finns det lite mer änr 39 miljoner 304 tusen aktier. Fortsätter utspädningen blir det svårt för siaf att få lån ingen bank som kommer att våga låna ut till ett företag som bedrivs som siaf gör.

 12. A.S skriver:

  Jag tror inte att utspädning spelar någon roll när det gäller möjligheten
  att få lån. Det påverkar inte kreditgivare däremot förlorar vi aktieägare rejält på utspädning.
  Jag har läst rapporten och lyssnat på telefonkonferensen flera gånger och vore det inte för att utspädningen fortsätter skulle jag ta en allvarlig funderare på att köpa fler aktier. Men nu vågar jag inte. Lite märkligt att inga insiders öppnar plånboken och ökar.

  Drygt 2 månader kvar till nästa rapport. Tror att vinsten blir bättre än för q1 men det är väl tveksamt om man klarar att hålla jämna steg med utspädningen.

 13. Anders B. skriver:

  utspädningen måste få ett stopp märkligt fenomen att siaf måste trycka nya aktier för att hålla bolaget löpande när bolaget går med vinst.

 14. Anders B. skriver:

  Hoppas q2 blir kanon så vi kan få upp kursen igen

 15. Anders B. skriver:

  Jag funderar med på att köpa fler aktier men väntar tills utspädningen är eller över eller efter q2 rapporten om den är bra då köper jag mer

 16. koffe skriver:

  mer än 700 000 nya aktier idag nu finns det över 40 miljoner aktier

 17. Anders B. skriver:

  Nästan 300 000 nya aktier idag. Värdelös ledning i detta bolag. Jag köper inte mer om det fortsätter så här. Blir att ha kvar aktierna som lottosedel

 18. Emilez skriver:

  Verkar ha lugnat ner sig med nya aktier nu.

Lämna en kommentar