SIAF nyhet, små steg framåt angående utdelningen

Det tas små steg på vägen mot att dela ut Tri-way enligt den här uppdateringen som släpptes idag. Som aktieägare vill man gärna veta att processen lever när den drar ut på tiden så detta är bra att veta.

Man kan fråga sig hur mycket SIAFs ledning hade rökt på när dem skrev att utdelningen skulle vara klar slutet av juli tidigare. Det lär ju dröja månader innan detta är klart.

För övrigt har George Yap slutat i styrelsen hos SIAF. Anledningen vet jag inte.

Etiketter:

3 kommentarer till “SIAF nyhet, små steg framåt angående utdelningen”

 1. SIAF! skriver:

  Vad tycker du om dagens nyhet? Bra eller dåliga nyheter? Jag tycker att det känns bra att få en uppdatering, och vi vet att det ALLTID tar längre tid än vad SIAF’s styrelse säger.

  “Tri-way Industries Ltd. is near completion of all requisite documents and documentation pertaining to the allocation of TW ownership and fully paid-up capital (US$340.5 million) to its respective owner-partners, to be filed with the Hong Kong Company Registrar sometime within the next ten (10) days. Upon its filing, Sino Agro Food’s (“SIAF”) 36.6% holding in Tri-way is officially secured.”

  Det där stycket kändes bra för mig. Kapitalet är på plats, SIAF får sina 36.6% och registreringen skickas in inom 10 dagar. Det känns som att det är då bollen hamnar någon annanstans.

  Ett sista frågetecken är hur det blir med våra tilldelade aktier i Tri-Way. Hur kommer Avanza/Nordnet att hantera dessa? För mig spelar det ingen roll om jag inte kan handla dem, så länge tilldelningen inte tvångsavyttras. De kan få ligga där och gotta till sig några år, tror det kommer bli storvinst på det!

 2. Emilez skriver:

  SIAF! Personligen tycker jag att det är en bra nyhet i och med att man åtminstone vet att processen med utdelningen lever och sakta går framåt.

  Och japp även om jag inte var särskilt orolig för det där med ägarandelen av Tri-way (vet inte om jag borde varit det) så är det skönt att ha det på plats till slut, absolut.

  Vad gäller hur Avanza kommer hantera Tri-way-aktierna så kommer dem flytta dem från kapitalförsäkring till vanlig aktiedepå eftersom Hongkongaktierna inte är tillåtna där. Nordnet vet jag inte.

  Från Avanza ang. Tri-way:
  “Aktier som handlas i Hong Kong kan endast ägas inom ett aktie&fondkonto hos oss. Den avknoppade aktien kommer alltså bokas ut från din försäkring till din depå.”

 3. koffe skriver:

  gott med lite bra nyheter efter kalldusch rapporten:)

Lämna en kommentar