SIAF rapport pressrelease och uppdaterad hemsida med video

SIAF släppte idag pressreleasen på Q2-rapporten. Det är ganska rörigt alltihop så jag avstår från att skriva nåt särskilt om det hela. Svårbedömt läge. Det är svårt för mig att skaffa mig en bild över förväntade kassaflöden för SIAF det kommande halvåret.

SIAF har uppdaterat sin hemsida med information om de nya fiskarterna dem odlar och dessutom en video.

Etiketter:

9 kommentarer till “SIAF rapport pressrelease och uppdaterad hemsida med video”

 1. auriman skriver:

  Känns som rapporten/vinstvarning hade läckt – Danske och DNB nettosålde för många miljoner veckorna innan och tankar nu, AVA/NON det omvända beteendet. Danielsson & co som driver kursen på småsparares bekostnad? går rykten om att så är fallet.

 2. SIAF! skriver:

  @auriman Jag tror det kan vara så att kursen pressats av att vi inte fått någon information angående utdelningen av Tri-Way.

  Hur som helst, väldigt mycket dåliga förväntningar måste ha varit inprisade med tanke på kursutvecklingen idag. (Vi får se om det håller i sig på OTC, upp 10% i skrivande stund. Stängde på +16% på Merkur.)

 3. Emilez skriver:

  auriman du får gärna berätta mer om ryktena eller kontakta mig privat enligt kontaktinstruktioner på:
  http://investeraiaktier.se/om-investeraiaktier-se/
  Jag vet inget om det du säger men det skulle inte förvåna mig om så var fallet att infon läckt. Men det kan också finnas andra förklaringar, men på nåt sätt har ledningen gjort bort sig i alla fall.

 4. SIAF! skriver:

  Emilez, har du några tankar kring aktieantalet på OTC? Det pratas väldigt mycket på iHub angående 4 miljoner collateral shares som troligen har sålts på öppna marknaden. Trots att dessa inte har rätt till utdelning osv. Så vad händer när vi får ett utdelningsdatum för Tri-Way?

 5. auriman skriver:

  Ja helt klart finns det faktorer som pressat kursen utöver detta, bla (frånvaron av) utdelningen och ett stort j*vla frågetecken kring hela “COSCO”-strategin eller vad de kallar det. Tänkte mer på de senaste veckornas utveckling, där nyheten kring ABC i mitt tycke borde drivit kursen mer åt det positiva hållet.. är ju trots allt världens tredje största bank vi pratar om. Problemet är väl att det inte framgår vilka villkor som behöver uppfyllas för att lånen ska betalas ut.

  Sen är det ju j*vligt oklart vad som egentligen händer med de olika “aquafarms”, tittar man på hemsidan verkade ju “megafarm” vara på god väg redan i juni 2015, nu verkar det ju som man har en ganska blygsam produktion igång mtp att vår tilldelade vinst från triway bara är drygt 1 mUSD. oklart också om vi faktiskt äger 36%, vi får ju bara 23% av vinsten i dagsläget. “prior to registration and finalization of SIAF’s effective 36.6% interest, along with corresponding adjustments within the coming Q3 quarter” – vaf*n betyder det? Någon som vet?

 6. Emilez skriver:

  SIAF! nej jag är inte tillräckligt insatt för att kommentera det. Men visst jag skulle ju inte vara förvånad om en viss del av de där aktierna sålts på öppna marknaden. Alternativt har nån läckt info om att det andra kvartalet skulle bli dåligt. Eller nåt tredje alternativ.

  Om jag fattat saken rätt ska eventuella utdelningar returneras till SIAF när lånet betalas tillbaka. SÅ kanhända att det blir lite Tri-way-aktier som förvaras nånstans tills lånet betalas tillbaka alternativt inte betalas tillbaka (i senare fallet tillfaller aktierna och utdelningen den som lånade ut pengar).

  Jag utgår från att detta är fallet tills vidare, känns som det mest är en massa spekulationer annars. Även om jag så klart inte sitter inne med nåt solklart facit.

 7. Emilez skriver:

  auriman det om andelen av Tri-way som SIAF äger innebär att SIAFs ägarandel fastställs till 36,6% under tredje kvartalet. Jag tror inte det är nåt särskilt att reagera över.

  Vad gäller Tri-ways dåliga produktion kan du läsa mailet från Tony som jag skrev om nyligen i en bloggpost. Tony verkar vara en rejäl karl.

 8. Emilez skriver:

  Ny Tri-way-hemsida verkar vara på gång för övrigt.
  http://www.tri-way.hk/

 9. Ny Siaf ägare skriver:

  Kan det inte vara så att vissa “traders” har koll på köttpriset i kina och därför visste att rapporten skulle bli såpass dålig. Är det någon här som vet vart man kan se prisutvecklingen på kött i kina? Finns det något index eller liknande ?

Lämna en kommentar