Vansinnig förtur av lägenheter till nyanlända

Luleå kommun reserverar 25% av lägenheterna till nyanlända enligt SVT Norrbotten/Nyheter Idag. Bristen på billiga ej nybyggda bostäder i vårt land är till stor del på grund av migrationspolitiken.

I stort sett i varje stad i Sverige är det många lägenheter och ofta många bostadsområden som domineras av migranter. Den här bristen på billiga bostäder har vi helt i onödan eftersom dem etablerade politikerna satsat på den mest ineffektiva och missriktade typen av flyktinghjälp som existerar.

Dem olika typerna av flyktinghjälp ar:

1. Hjälp i närområdet. Kostar 25 kronor per dag  enligt Hans Rosling att ge ett drägligt liv till en flykting, och senast jag kollade fick dem bara hälften av det som behövdes. På grund av underfinansieringen av hjälpen i närområdet lever världens flyktingar i misär.

2. Hjälpa en flykting i Sverige kostar ca 500 kr per dag enligt Hans Rosling. Detta motsvarar då en kvotflykting vilket innebär att det faktiskt är en flykting som får hjälp men på ett ineffektivt sätt då detta är 95% slöseri jämfört med hjälp i närområdet.

3. Det Sverige gjorde var att ta emot en blandning av migranter och flyktingar från säkra länder, d.v.s. människor som inte hade rätt till asyl eftersom dem var säkra redan innan dem kom hit. Dessutom blir det ett stort bekymmer att sortera ut dem riktiga flyktingarna från dem som är vanliga migranter. I Sverige fungerar dessutom utvisningarna uruselt. Dessutom medför det här sättet att hjälpa stora sociala problem i Sverige så som bostadsbrist, mansöverskott i fertil ålder och belastning på våra olika sociala institutioner.

Så om vi säger att alternativ ett har 100% verkningsgrad så har alternativ två 5% verkningsgrad vad avser att hjälpa flyktingar. Vad har då alternativ tre som Sverige satsat på för verkningsgrad? Jag lämnar det som en tankenöt åt läsarna men rösta för fanken inte på dem etablerade partierna i nästa val, dem har inget i riksdagen att göra!

Etiketter:

5 kommentarer till “Vansinnig förtur av lägenheter till nyanlända”

 1. calle skriver:

  500 kr kan omöjligen stämma, om man räknar in boende, mat, sjukvård, extraanställningar, tandvård, dagersättning, kläder etc

 2. Emilez skriver:

  Hej Calle jag tror att Hans Rosling använde siffran på vad det kostar med ett vanligt flyktingboende per dag per person.

  Antagligen var det en siffra som var någorlunda enkelt att få fram. För ensamkommande är ju siffran mycket högre för boendet.

  Sen kan man säkert räkna på olika sätt och så vidare men Hans Roslings är ganska enkelt att använda för att illustrera en poäng.

  Sen har du säkert rätt i att en massa kostnader inte är inräknade.

 3. calle skriver:

  Nej allt som allt får man nog lägga på en nolla, för “flyktingar” som får stanna här och som skall allt gratis här, till det mångårig skolgång då många vi säger från Somalia, Afghanistan i princip är analfabeter

 4. Emilez skriver:

  Förstår din poäng även om en extra nolla antagligen är lite högt räknat :-)

 5. Emilez skriver:

  Men du kan absolut ha rätt i att det är mycket högre än 500 kr per dag egentligen och det var ju din huvudpoäng.

Lämna en kommentar