SIAFs delägda bolag Tri-way får kanonbra kreditrankning

Tri-way Industries som SIAF äger ca en tredjedel av har nu som en del i processen att listas på hongkongbörsen blivit tilldelad en kreditrankning, se pressrelease.

Glädjande nog fick dem det högsta betyget som var möjligt, 5A 1.

I kategorin Risk Predictor blev betyget nio av tio vilket är kanonbra, se förklaring här).

Tri-way is currently in negotiations with several financing institutions, one of which commissioned a credit and risk rating from D&B, a leading international business rating services company headquartered in the USA. Tri-way received a rating of 5A  1.

Glädjande nog kan vi förvänta oss fler nyheter dem kommande veckorna.

We look forward to reporting additional anticipated milestone achievements in the upcoming weeks.

Etiketter:

5 kommentarer till “SIAFs delägda bolag Tri-way får kanonbra kreditrankning”

 1. C-M skriver:

  Vissa personer spekulerar i ifall andra “vet” något som inte kommunicerats ut. Enligt mitt förmenande så är dessa spekulationer helt meningslösa i fallet SIAF och till aktuell värdering. Värdet på 50 % av SIAFs 36,% andel i Triway är värd mer än 50 % av hela SIAFs marknadsvärde idag.
  Det betyder att även ifall SIAF går i KK och förlorar samtliga tillgångar inklusive den del av Triway som de inte delar ut till befintliga aktieägare så ska aktien ändå upp minst 50 %.
  Givet att de släppte den mycket positiva nyheten igår får vi väl antaga att det inte finns något materiellt som de valt att undanhålla.

 2. Härdsmälta skriver:

  Jo du har rätt. Bara Triway andelen är värd bra mycket mer. Men sedan lär det dröja bra länge innan det innehavet blir noterat. Klarar man binda pengarna i två år är det nog ett tillfälle utan dess like.

 3. C-M skriver:

  Förtydligande- Jag menar att 50 % av SIAFs 36,% andel i Triway är värd mer än 150 % av hela SIAFs marknadsvärde idag. Värderingen jag utgått från är den som Dun and Bradstreet (“D&B”) utgick ifrån när de gav högsta credit rating till Triway. Det verkliga värdet på Triway kommer givietvis att vara väsentligt högre.

 4. Emilez skriver:

  Håller tummarna för att du har rätt C-M :-)

  “Tri-way intends to issue follow-up announcements within this month, pending forms and signatures having been processed and completed.”

 5. C-M skriver:

  För övrigt så är jag inte säker på att pengarna är “låsta” i 2 år. För det första är det möjligt att Triway noteras tidigare.

  För det andra (och kanske mer väsentligt), så ar bolaget i tidigare kommunikation kring carve-out av Triway, sagt att man kommer erbjuda en exit-möjlighet för nuvarande aktieägare av Siaf som inte vill vänta på en IPO. Då pratade man om 2 ggr NTA vilket torde innebära en väsentligt större cash-utdelning än nuvarande marknadsvärde på SIAF-aktierna.

Lämna en kommentar