60% av kriminella har invandrarbakgrund, kraftig ökning

Enligt den här insändaren så har nu 60% av alla kriminella invandrarbakgrund, skriver Jan Tullberg som disputerat i ekonomi.  Det är särskilt grova våldsbrott som rån, misshandel och våldtäkt som dem är överrepresenterade i.

Hade Sverige fokuserat på hjälp i närområdet som är oerhört mycket effektivare än att ta hit en blandning av flyktingar och migranter från säkra länder som Danmark och Tyskland så hade vi sluppit mycket av den här brottsligheten och polisen hade varit oerhört mycket mindre överbelastad än idag.

I den länkade artikeln finns två diagram som visar den beräknade ökningen sen 2005 vad gäller andelen kriminella med utländsk bakgrund. Den länkade artikeln hade först försökt bli publicerad i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Göteborgsposten, Fokus och Dagens Samhälle men misslyckats, antagligen för att de andra tidningarna vill mörka hur det ligger till.

Kanske är det för att mörka dylika siffror som de etablerade partierna inte vill ha nån uppdatering av den senaste BRÅ-rapporten om detta som kom 2005.

Etiketter:

4 kommentarer till “60% av kriminella har invandrarbakgrund, kraftig ökning”

 1. Johan Hallgren skriver:

  Så du bygger en artikel med Fria Tider som källa? Otroligt provocerande och det säger mycket om din nivå. Källkritiken under isen

 2. Emilez skriver:

  Hej Johan. Nu är det en insändare det handlar om så källan är Ph.D. Jan Tullberg, inte Fria Tider. Han har även varit “Associate professor” enligt hans hemsida.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Tullberg
  http://tullberg.org/ (hemsidan funkar sisådär)

  Men om du ser nåt i hans insändare som är fel så får du gärna påpeka det.

 3. Pelle skriver:

  Nu är ju de flesta invandrare pga bidrag och svårt att få jobb satta i en lägre “klass”.
  Om du hittar svenskar i denna klass så tror jag de tillhör en stor del av de resterande 40procentenheterna.
  Således tycker jag inte denna invandrarkoppling är vidare intressant. Det handlar inte om att de är invandrare, det handlar om att samhället är dålig på integration. Nu blir “alla” invandrare tvingade in i ett lägre klassamhälle där utbildning är sämre, löner är sämre, möjlighet till karriär är sämre. Det föder kriminalitet…. Tänk större och sluta döm folk för att de inte är ifrån Sverige.

 4. Emilez skriver:

  Hej Pelle!

  Ja men det är p.g.a. att de etablerade partierna tagit in de här människorna, med låg utbildningsnivå e.t.c., i landet som vi får dem här problemen. Det är alltså på grund av att de etablerade partierna tagit in folk i högriskgrupper som vi ser de här problemen. Och ja om du jämför med den gruppen svenskar som är högriskgrupp så ser man ju liknande problem men det är ju skevt.

  Man kan ju inte säga att om man tar in folk i högriskgrupper så begår man inget fel eftersom dem inte är värre än dem högriskgrupper som redan finns här.

  Ditt resonemang om man spetsar till det är ju som att säga att vi ska ta hit alla fängelsekunder från andra länder bara för att dem inte är värre än dem fängelsekunder vi redan har här.

Lämna en kommentar