SIAF ska lista sina fiskodlingar

SIAF ska nu särnotera sina fiskodlingar i Norge, samtidigt som listningen av hela SIAF försenas och ej sker under 2015.

Som vanligt är det ännu mer förseningar, men jag tror faktiskt att förr eller senare så kommer dem att lyckas på det ena eller det andra sättet.

Kanske får vi se en rappport under kommande vecka, eller senast veckan därefter.

Etiketter:

8 kommentarer till “SIAF ska lista sina fiskodlingar”

 1. Strindberg skriver:

  Det känns lite märkligt att först lista fiskeodlingarna i Norge och sen lista resten av bolaget också i Oslo. Det får åtminstone mig att bli tveksam över de tänkta utförsäljningarna av dotterbolag. Finns väl knappast någon vits med att notera ett bolag där man planerar att avveckla större delen av verksamheten. Jag gjorde i alla fall inte vågen efter pressmeddelandet, det väckte betydligt fler frågor än gav svar.
  Kanske går det lättare att lista fiskeodlingarna när övrig verksamhet inte ingår och när det dessutom skulle vara en aktie en röst i det bolaget. Det lär väl komma en hel del info om detta under telefonkonferensen.

  Om det inte blir förseningar i det här bolaget hade man väl nästan blivit orolig, nu när man inte riskerar ytterligare utspädning av aktier så är det inte hela världen. Jag tror också att detta blir riktigt bra på sikt.

  Rapporten bör väl komma måndag kväll och det är den viktigaste hittills.
  Jag vill verkligen se att man åter är på banan efter den förra rapporten som var en katastrof. Om också denna bli lika usel får man nog ompröva sitt innehav.

  Det blir lite problematiskt att sälja in bolaget som ett tillväxtbolag med tanke på att det var länge sen som det var vinsttillväxt per aktie i bolaget. Om det kommer bra info från telefonkonferensen kommer jag att starkt överväga att börja köpa ytterligare aktier i bolaget. Jag vill se att bolaget har dels en bra rapport samt att det kommer bra info om framtiden. Om det känns som att det skulle dröja ytterligare ett år innan notering kommer jag knappast att köpa, men heller inte att sälja.

  Det är för övrigt ingen presentation inplanerad i Sverige i år. Däremot skulle man enligt Erik hålla bolagsstämma i Norden under första halvåret nästa år och då var det troligt med något presentationsmöte.

 2. Emilez skriver:

  Japp, får hålla tummarna för att de lyckas finansiera det utspunna bolaget på vettigt sätt också när det väl knoppats av. De lär väl behöva pengar där för att kunna köpa in sig i megafarmen.

 3. Erik skriver:

  nog är det bara aqua-delen som (förhoppningsvis) ska listas på OSE. Resten ska ju på ett eller annat sätt avyttras ändå

 4. Roger Larsson skriver:

  Hallå Strindberg.

  Du verkar påläst och har kännedom om mycket så jag bara undrar hur dina tankar går efter rapport?

  Roger

 5. Strindberg skriver:

  Jag har bara haft tid att skumma igenom rapporten och har heller inte tid för något längre inlägg. Jag har en del som jag måste göra innan fotbollen ikväll. Om den förra rapporten var en katastrof så var väl den här bara dålig så trenden går i alla fall åt rätt håll. Jag hade hoppats att vi skulle vara betydligt närmare förra årets resultat.

  Jag hade innan rapporten funderat på att börja köpa ytterligare aktier, men om det inte kommer fram några sensationella uppgifter under telefonkonferensen så avstår jag ytterligare köp. Men att sälja finns inte på kartan.

  Rapporten var absolut inte nattsvart, det fanns en hel del positiva saker i rapporten som antyder klart bättre tider under nästa år. Tyvärr är man överoptimister till det mesta och man skulle önska att man hade lite större marginal i sina prognoser om när saker ska inträffa så att vi slipper alla dessa förseningar.

  Jag hoppas verkligen att vi får en del ytterligare info under telefonkonferensen för det är en del som känns lite oklart.

  Någon fart på aktiekursen blir det knappast innan det är klart med ett listningsdatum men tyvärr jag jag ingen bra gissning på när det kan bli av.

  Möjligt att jag återkommer efter telefonkonferensen med en längre och utförligare kommentar.

 6. Roger Larsson skriver:

  Hej alla

  Äntligen ska siaf listas.
  Är det nån som vet vad man ska göra med sina aktier?

  Jag har mina en så kallad kapitalspar depå ( kapitalförsäkring)
  Sker det automatiskt att aktier omvandlas och läggs över på oslo listan?
  Är det nån som har lust att berätta vad man ska göra:)

  Mvh Roger

 7. Emilez skriver:

  Hej Roger!

  Läste nåt på iHub om att det blir en kort konverteringsperiod nu innan listningen men att det kommer en längre sådan längre fram.

  Instruktioner om hur du gör kan du hitta på:
  http://sinoagrofood.investorroom.com/sino_agro_food_shares_URL

  Jag skrev just ett nytt inlägg på bloggen om SIAFs listning:
  http://investeraiaktier.se/wp/2016-01-05/siaf-listas-pa-oslos-merkur-lista-den-trettonde-januari/

 8. Roger Larsson skriver:

  Hej emilez.
  Tack för svar
  Jag pratade med swedbank nu och support kunde först svara/ hjälpa noteringsdagen om hur konvertering blir. 2000 ca trodde han att de kommer kosta.
  Jag hade helst haft mina aktier på norska direkt vid öppning. Men det gick inte sa han.
  Ja är rädd det blir en liten raket när alla ska in för att sen .
  Hoppas i så fall den håller i sig ett par dagar tills man har dom på norska börsen.
  Sen blir de säkert de vanliga att den dalar ner igen .
  Det här bygget drar nog iväg norrut framåt sensommaren.

  Roger

Lämna en kommentar