RW Capital stor nyemission

Stor nyemission med stor utspädning för RW Capital.

Det jag ogillar mest med detta är att de vill ha kapital till finansieringen av sin framtida investmentverksamhet. Jag hade gillat mer om de valt att lägga ner den verksamheten och istället satsa på att göra Runaware lönsamt och att istället utnyttja underskottsavdraget där när de gjort Runaware lönsamt. Alternativt om de delat ut Runaware först och sedan löst finansieringsfrågan för RW Capital. Det här är illa för alla de aktieägare som köpt RW Capital just för att de velat äga Runaware. Men självklart har man gjort sina egna beslut och kan inte skylla på någon annan än sig själv. Jag insåg redan tidigare att det kunde bli stor utspädning i det värsta scenariot vilket nu infriats.

Ledningen har väl hopp om att kunna utnyttja värdet i förlustavdraget genom sin investeringsverksamhet men frågan är om ens den här nyemissionen kommer ge tillräckligt utrymme för det. Och även om de kommer kunna tillgodogöra sig underskottsavdraget i balansräkningen så är frågan om det kommer återspegla sig så oerhört mycket i aktiekursen att det motiverar den här utspädningen.

För att stärka RW Capitals balansräkning, soliditet och likviditet och på sikt skapa finansiellt utrymme att ägn a sig åt den typ investeringsverksamhet som medger nyttjande av bolagets samlade underskottsavdrag som vid årsskiftet uppgick till ca 115 Mkr.

Personligen skaffade jag en medelstor post RW Capital på runt 70 öre, vilket jag naturligtvis ångrar i dagsläget. Det är lätt att bränna sig på företag med finansieringsbehov.

Man får väl vara lite självkritisk och inse att man varit lite blåögd.

Sen är det ju inte säkert att emissionen blir fulltecknad och då blir utspädningen mindre. På gott och ont.

Aktien handlas just nu under emissionskursen.

Etiketter:

Lämna en kommentar