First Majestic intressant silverbolag

First Majestic är en intressant silverproducent baserad i Kanada. Aktien handlas på TSX och kan köpas från t.ex. Avanza.

Jag har ett tag varit på utkik efter en silverproducent som är rimligt värderad och nu tycker jag att First Majestic verkar vara det. Tar man senaste kvartalsrapportens resultat gånger fyra så får man ett p/e på elva, och produktionsökningar är planerade framöver.

Jim Rogers är mer bullish på silver än på guld vilket är positivt. Jag har respekt för honom. Rogers var med och bildade Quantum fund med George Soros.

Enligt somliga har guld traditionellt handlats till en tolftedel av guldets pris men nu handlas det bara till en sextifemtedel av guldets pris. Det finns de som hävdar att silvret återigen kommer att handlas till en tolftedel av guldets pris, särskilt när vanligt folk får handla silver istället för guld i investeringssyfte när de inte längre har råd med guld.

www.minesite.com/fileadmin/content/pdfs/Brokers_Notes_April_10/FR%20-%20Initiation%20Report%20%282%29.pdf

www.firstmajestic.com/i/pdf/silberinfo_Interview_First_Majestic_Silver_english.pdf

En trigger är att de siktar mot att notera aktien i USA i slutet av året.

En fara är om det blir allmänt börsras.. Då kan man bränna sig ordentligt på fingrarna med Kanadabolag. Kanadabörsen är väldigt volatil så det gäller att antingen sälja snabbt eller ha nerver av stål och behålla genom hela raset om det nu skulle bli ett sådant. För juniorer kan det bli en riktig slakt, men nu är ju First Majestic en producent som går med vinst så den borde kunna stå emot lite grann.

Etiketter: ,

En kommentar till “First Majestic intressant silverbolag”

  1. Jonas skriver:

    Rogers är också grundaren av RICI – Rogers International Commodities Index. Han vet vad han gör.

Lämna en kommentar