Börje Salming inne i SIAF

Börje Salming är inne i SIAF enligt den här artikeln. Lite kul. Längst ner på sidan visas listan på hans aktier.

Enligt Strindberg så kommer även Triway att lansera en egen hemsida inom det första halvåret i år.

Etiketter:

19 kommentarer till “Börje Salming inne i SIAF”

 1. Jimmy skriver:

  En fråga från någon som inte är så kunnig, till er som har mer koll. Jag är själv ägare till SIAF sedan 6 år, och har varit med på oändliga upp och nedgångar genom åren. Vi har alla erfarenheten att det kommer bra nyheter, kursen går upp 30%, för att sen sakta dala ner.

  Men det har pratats mycket senaste året om att 2017 ska vara SIAFs genombrott, och en 20 dubbling vore fantastisk. Är det något specifikt som kommer vara skillnaden detta år? Är det inte sannolikt att kursen fortsätter att pendla mellan 28-37NOK i oändlighet?

  Som sagt, vill bara lära mig, och är tacksam för svar.

 2. Strindberg skriver:

  Att kursen skulle stiga så kraftigt redan i år tror jag inte ett ögonblick på. För min egen del tror jag att 2018 är det år då den mesta kursuppgången i procent kommer att ske.

  Det som driva upp kursen är att produktionen för aquadelen kommer att öka mycket kraftigt de närmaste åren, i synnerhet om man lyckas få ytterligare finansiering. All fiskeodlingsverksamhet har man samlat i ett bolag som heter Tri Way och tanken är att notera detta bolag på börsen i Hong Kong under 2018. Man siktar man en värdering på ca p/e 15 vilket inte är osannolikt. Vi aktieägare kommer att erhålla ca hälften av Siafs aktier i Tri Way i utdelning.

  Den andra stora triggern är att man ska notera SJAP på NEEQ, som är en lokal börs i Kina och jag har för mig att p/e-talen där brukar vara runt 30.
  Man har sagt att man siktar på att lämna in en börsansökan före halvårsskiftet, en notering skulle då kanske kunna ske i slutet av sommaren/tidig höst. Det har sagt att vi även här ska erhålla aktier i utdelning. Men några närmare detaljer har ännu inte getts. Jag hoppas att man väljer en annan lösning än utdelning av aktier för dels kommer vi inte kunna ha den aktien i kf/ISK, dels kommer den att bli knepig att handla med för oss.

  Om båda lyckas med noteringarna av dessa två bolag tror jag att kursuppgången kommer att bli mycket kraftig. Jag tror att chansen är hyfsat stor att man lyckas, däremot är det väl tveksamt om man klarar sina tidsprognoser. Vi som har ägt aktier i många år har ju tyvärr erfarenhet att allt tar mycket mycket längre tid än man hoppats på.

  Jag tror att chansen till mycket kraftig kursuppgång är riktigt stor på ett par års sikt. Däremot är jag mycket tveksam till om den kommer redan i år. Förhoppningsvis erhåller vi info 7 april (telefonkonferens) om att man har närmat sig målet ytterligare.

 3. fredrik skriver:

  denna artikel tog dem på ihub, någon som vet mer om dem siffrorna kan stämma eller inte?

  http://www.vardepappret.se/m-score-en-modell-for-att-hitta-redovisningsmanipulation/

 4. Emilez skriver:

  Fredrik, siffrorna är för 2014 så jag hade nog velat göra om beräkningen för 2016. Det har hänt ganska mycket sen dess känns det som. det verkar dessutom aningen komplicerat att göra en korrekt beräkning.

  Tillväxten t.ex. som är en parameter i modellen för att beräkna M-score var ju 54% 2014 men nu 2016 var tillväxten svagt negativ. Det beror visserligen också på om man räknar in konsultintäkter och licensintäkter eller bara räknar in försäljning av varor.

  Hur som helst borde den lägre tillväxten göra att SIAF får bättre M-score nu än 2014 allt annat lika. SIAF låg ju hyfsat nära gränsen också så det är möjligt att SIAF klarar sig om man tar med den lägre tillväxten i beräkningen.

 5. fredrik skriver:

  ok, a aldrig hört talas om M-score m såg det vore kul om någon kunnig gjorde det med 2016 siffror.

 6. Strindberg skriver:

  Den artikeln läste jag för flera år sedan. Jag la ingen vikt vid den då och jag gör det inte idag heller. Den som är insatt i Siaf vet ju mycket väl varför det blev som det blev med utspädning av aktier.
  Men den som har det minsta tvivel om bolagets seriositet bör välja ett annat bolag att investera i istället. Det finns tiotusentals olika bolag att välja mellan runt om i världen så varför välja ett bolag där man tvivlar på att bolaget är seriöst?

 7. fredrik skriver:

  Ok, förstår trodde den var ny stod att den publicerade 2017-03-26 men kanske gammal text. nej är ju tvärt om man vill köpa mer SIAF men man vill ju Hitta alla röda flagor reda ut dem och förstå dem =)

 8. Strindberg skriver:

  Jag tycker att det är väldigt sunt resonerat av dig.

  Vi aktieägare har fått betala ett högt pris för den sanslösa strategin att betala leverantörer med aktier i stora mängder. Det kommer att ta lång tid för marknaden att återfå förtroendet till fullo för bolaget. Man bör komma ihåg att p/e-talet var oerhört mycket högre för bolaget för 6-7 år sedan innan skandalerna i kinesiska bolag kom fram och innan Solomon börjar använda aktien som sedelpress. Jag tror att vi åter kan få se de p/e-talen igen även om det kommer att ta tid.

  Min egen tanke är vinsterna per aktie kommer att ta rejäl fart de närmaste åren så även om bolaget fortfarande värderas runt p/e 1 så kommer aktien att stiga tack vare de ökade vinsterna. Det är marginal of safety i sann Buffet-anda.

 9. Emilez skriver:

  Jag räknade på några av faktorerna och M-score kan eventuellt vara ungefär i linje med det som den där bloggen presenterade fortfarande. Dock gjorde jag mina beräkningar ganska snabbt och jag kan mycket väl ha räknat fel nånstans.

  Dock, det som gjorde att min beräknade M-score också blev dålig var enbart att SIAF fick en stor asset på 139 miljoner dollar p.g.a. avknoppningen av Triway. Detta slår väldigt hårt på M-score, bara den affären påverkar M-score med ca 0,6 högre än om det hade varit “normalt”. Hade det inte varit för den saken hade SIAF hamnat en liten bit under gränsvärdet.

  Okej jag kan redovisa resultatet av min beräkning av M-score (obs finns risk för fel):
  Med Triwayavknoppning vad avser AQI: -1,23
  Utan Triwayavknoppning vad avser AQI: -1,88
  Mina beräkningar skedde ganska sent en söndagskväll och det är första gången jag beräknar M-score så jag reserverar mig för att det kan finnas fel.

  Jag får kanske kolla en gång till senare på det där med AQI och se om jag räknade rätt.

 10. Fredrik skriver:

  Gällande aktier till leverantörer när är sista dagen de får sälja sina aktier?

 11. Fredrik skriver:

  Tänker om de fortfarande sitter på stora volymer som är osålda.

 12. Emilez skriver:

  Jag vet inte det Fredrik.

 13. Strindberg skriver:

  Fredrik, det är flera år sedan det här hände och är inte aktuellt idag. Men vi fortsätter att betala priset idag i och med att det är många, många fler aktier idag som ska dela på vinsten. Förtroendet för ledningen blev kört i botten under den här tiden och de måste nog klara de aviserade börsnoteringarna för att marknaden ska återfå förtroendet för Solomon. Det tar lång tid att bygga förtroende medan man man sänka ett förtroende på en sekund och Solomon höll på i flera år och sänkte förtroendet så det tar väldigt tid för honom återfå förtroende.

  Men när Solomon betalade med aktier var de låsta i 6 månader sedan dumpades de på marknaden. Det har aldrig funnits någon maximal innehavstid. Leverantörerna var aldrig intresserade av att bli aktieägare. De ville bara ha kontanter för sitt arbete/varor och därför dumpades aktierna. Det finns inga sådana aktier kvar hos någon leverantör idag. De är dumpade sedan länge.

 14. Fredde skriver:

  Ett FAQ är upplagt på hemsidan, någon som vill förtydliga det mer på svenska?
  Kanske Q&A dokument är på gång med som vi pratade om i tidigare tråd.

  http://sinoagrofood.investorroom.com/news-releases?item=202

 15. koffe skriver:

  kursutvecklingen i detta bolag är ett skämt, det känns som bolagsledningen gång på gång gör fel. Istället för att skapa aktievärde. Köp tillbaka aktier på marknaden utdelning något som får investerare att ta bolaget seriöst

 16. Fredde skriver:

  Kan det kanske finnas en fördel med den låga kursen inför triway, ju lägre kurs ju bättre?

 17. Emilez skriver:

  Japp Fredde det är nog det dokumentet som är Q&A-dokumentet. Går att ladda ner genom att klicka på pdf-symbolen på sidan du länkade till.

  Koffe jag håller med, utdelningar och återköp borde haft högsta prio under lång tid.

 18. Strindberg skriver:

  Fredrik, detta är Q&A-dokumentet. Den enda fördelen med låg aktiekurs är ifall man vill köpa ytterligare aktier. Frånsett att lånet är lite ytterligare försenad är det ingen ny information som presenteras. Jag hade hoppats på lite mer och ny info, men jag är fortsatt optimist. Jag bryr mig själv inte om aktiekursen i dagsläget. Jag hade ändå inte övervägt att sälja om kursen hade varit den dubbla. Mitt hela fokus är på hur bolaget utvecklas och det kommer att bli ruskigt spännande att lyssna på telefonkonferensen på fredag i nästa vecka. Om bolaget utvecklas bra kommer det förr eller senare även bli ordning på aktiekursen. Utvecklingen i bolaget har ju tyvärr inte varit optimal på senare år med förseningar i megafarmen, sjunkande köttpriser och dåligt väder. Det här blir förmodligen även min sista kommentar på ett tag.

  Beträffande återköp och utdelning finns det inga pengar idag för det.
  Det är ju sagt att vi ska erhålla utdelning av aktier i SJAP, men jag gissar att få är intresserad av att erhålla aktier som vi inte kan ha i kf/ISK och som inte går att handla med. Jag har propagerat för att den del som avses ska ges som utdelning till aktieägarna säljs på NEEQ och att pengarna används bl a till kontantutdelning och återköp av aktier. Den som önskar återköp/utdelning kan lämpligen maila till bolaget och uppmana samma sak. Är vi tillräckligt många som gör det kan vi kanske påverka bolaget. Det är ingen som köper aktier i Siaf för att man är intresserad av SJAP. Vi kommer ändå att vara indirekt ägare till en ganska stor del i och med att Siaf kommer att äga aktier. Det är väl inte osannolikt att SJAP kan få en värdering uppåt p/e 30 om då Siaf då kanske har en värdering på p/e 1-3 vore det korkat om man inte utnyttjade värderingsskillnaden och sålde aktier i SJAP och gjorde återköp i Síaf.

 19. koffe skriver:

  Samma här planerar inte heller att sälja för intressant bolag för att stå utanför. Vi kommer att ha en super uppgång väl när det lossnar för detta bolag. Frågan är bara när, det är svårt att förutse i detta bolag.

Lämna en kommentar