Ny norsk analys av SIAF

En ny norsk analys av SIAF har publicerats, läs den här. Det är The Swede som hittat den och den diskuteras lite på iHub.

Vår konklusjon er at problemene/risikoen knyttet til selskapet ikke bør undervurderes, men vi tviler på at denne risikoen rettferdiggjør dagens lave prising.

Fremover tror vi at man vil se en reprising av selskapet, særlig ved en eventuell børsnotering av kjernevirksomheten knyttet til akvakultur (oppdrett). Et rent oppdrettsselskap børsnotert på f.eks. Oslo Børs, vil sannsynligvis oppnå en langt bedre prisingen enn det som er tilfellet for et relativt «rotete» konglomerat. Nå vil selvsagt SIAF sin akvakulturvirksomhet skille seg en del fra de andre oppdrettsselskapene på Oslo Børs, men det kan muligens være en fordel?

For øyeblikket har oppdrettsselskapene notert på Oslo Børs begrenset mulighet for å øke produksjonen. En rendyrket virksomhet knyttet til akvakultur kan fremstå som en god investeringskandidat for et større oppdrettsselskap som ønsker å ekspandere.

Jag rekommenderar er även att läsa kommentarerna till mitt förra SIAF-inlägg där skribenten Strindberg för fram en hel del intressant information.

För mig känns det som att SIAFs kursutveckling nu börjar närma sig en vändpunkt, då jag läser att flera skribenter vill öka i bolaget samtidigt som vi snart är inne i en period med rapporter och konferenssamtal från bolaget. Sen tycker jag att orderdjupet i aktien har börjat se hälsosammare ut den sista tiden. Det sistnämnda om kursutvecklingen är dock bara lite känsla från min sida och kan mycket väl vara fel.

Etiketter:

Lämna en kommentar