SIAF gör signifikanta framsteg med avknoppning

SIAF gör framsteg med avknoppningen av fiskverksamheten, läs detaljerna här. Något att ha i åtanke är att SIAF även kommer att erhålla licenspengar från Triway. Om jag fattar saken rätt kommer licenspengarna att ligga på flera hundra miljoner dollar om megafarmen byggs ut som planerat under de kommande åren, över fyrahundra miljoner dollar enligt det här inlägget.

SIAF gick idag för övrigt upp 9% i Oslo. Trevligt med en sån uppgång idag.

Etiketter:

11 kommentarer till “SIAF gör signifikanta framsteg med avknoppning”

 1. Henrik skriver:

  Hur staller du dig till avknoppningen? Bra eller daligt for Sino langsiktigt? Kommer du investera separat i fiskebolagen?

 2. Emilez skriver:

  Hej Henrik!

  Jag ställer mig positiv inför avknoppningen, vi som aktieägare blir om allt går somd et är tänkt delägare i det avknoppade bolaget. Sino kommer även dem behålla ett ägarskap.

  Hela poängen med avknoppningen är att kunna notera på troligen Hong Kong-börsen senare för att få upp värderingen mångdubbelt i fiskebolagen. Med andra ord ska man köpa aktier i Sino innan avknoppningens ex-datum för att vara med på tåget.

  Att köpa i fiskbolaget separat när det är listat på Hong Kong-börsen är ingen god idé. Det är när det är listat på Hong Kong-börsen man ska börja fundera på när man ska ta hem vinsten där.

 3. Henrik skriver:

  Sa kanske inte en helt dum ide att kopa pa sig lite mer aktier nu med tanke pa hur uruselt kursen gick under -16.

 4. Roger Larsson skriver:

  Hej alla

  När tror ni att avknoppning kommer ske?

 5. Emilez skriver:

  Japp, det är nog ett okej läge att köpa nu. Alltid svårt att avgöra dock.

  Jag tror den kommer ske under 2017, och mer troligt under första halvåret 2017. Fast är inte detaljinsatt.

 6. koffe skriver:

  Goda nyheter lite vind i segelet :)

 7. Jerker skriver:

  Hej på er,
  Återigen lite frågor och funderingar utifrån okunskap. Strinberg och Emilez hade lite forumpingis i början av december när det efter konferenssamtalet kom fram lite siffror att förhålla sig till kring avknoppning. SIAF kommer att äga 51% och därigenom blir vi genom våra SIAF-aktier delägare. Vidare om jag förstått rätt så noteras Akvadelen i ett nytt bolag (SJAP, TRIWAY eller vad det nu heter?) på Hong Kong-börsen, är det bra för oss? Vi kommer att få aktier i det bolaget också motsvarande 18% tror jag du skrev Emilez, och det känns för mig svårbegripligt? Blir vi upplirade på läktaren där? Ni skrev nått om värderingar och att kanske inte är möjligt att ha dessa aktier i ISK osv…orkar ni (Strindberg, Emilez) förtydliga så det blir begripligt kring vad som är troligt scenario?
  Tack hälsar Jerker

 8. Emilez skriver:

  Hej Jerker!

  Triway är akvadelen som troligtvis ska listas i Hong Kong, Sjap är kodelen som troligtvis ska listas på NEEQ i Kina.

  Ja det är bra om Triway noteras på Hong Kong-börsen, då kommer det att bli mångdubbelt högre värderat jämfört med nu.

  Det stämmer att vi antagligen får 18% av aktierna i Triway, men vi behåller ju också våra aktier i SIAF och SIAF i sin tur äger ju också aktier i Triway. Går det som planerat så blir det bra för aktieägarna.

  Det jag vill ha svar på är hur det kommer funka när vi som har aktier i kapitalförsäkring i t.ex. Avanza eller Nordnet blir aktieägare i dem här Hong Kong-aktierna. Det blir lite komplicerat men jag tror dem hittar nån lösning på det hela, dem har nämnt att kanske sidonotera aktierna i USA t.ex.

 9. Henrik skriver:

  Det ar ju for bedrovlig aktiekurs!

 10. Emilez skriver:

  Jepp det är trist. Lite stiltje tills nyheter kommer.

 11. Henrik skriver:

  Tror vi pa en kursuppgang snart eller ska detta bli en ny Africa Oil?

Lämna en kommentar