SIAF preliminär Q1 ute

SIAFs preliminära Q1-rapport är ute. Den riktiga kommer senare men man kan läsa en hel del i den här preliminära rapporten. Resultatet per aktie kommer nog gå ner kraftigt främst p.g.a. aktieutspädning sen föregående år plus att gross profit går ner något.

Jag har inte läst igenom den ordentligt än får jag väl säga. Jag vet inte hur mycket av den dåliga rapporten som är medräknat i senaste tidens kursfall men delvis borde det vara medräknat i alla fall. Sen ska jag inte ge mig på nån förutsägelse om kursutvecklingen den närmsta tiden men det känns ju lite surt just nu.

Edit: Läs kommentarerna nedan för intressant diskussion om läckta dokument om spin off av fiskverksamhet.

Etiketter:

12 kommentarer till “SIAF preliminär Q1 ute”

 1. SIAF! skriver:

  Det spekuleras friskt i Ceres Technology Management (Ceres TM) igen på iHub. Har du kollat något? Det verkar ha dykt upp dokument som pekar på att CA håller på och ska spinnas av till ett värde om $125M (61% ska köpas av Ceres TM som jag fattat det, 19% kommer SIAF att behålla och de resterande 20% ska delas ut till aktieägarna) och ytterligare $100M ska betalas i royalties till SIAF på vissa konsultarvoden.

  Tidramen som är specificerad i dessa dokument är att affären ska vara klar 2016-06-30, med möjlighet att skjuta på affären till 2016-09-30. Det kan vara den första spin-offen i så fall, och om de kan få in kapitalet som behövs till megafarmen på det plus att vi får en del av kakan så tycker jag det låter väldigt lovande.

 2. Åsa skriver:

  Kan du länka till dokumenten?

 3. Dani skriver:

  Sidan där alla dokument finns är nu lösenordsskyddad. På IHUB finns dock en del info och skärmdumpar från sidan. Vi är också några som hunnit ladda ner dokumenten. Min gissning är att SIAF kommer antingen gå ut med ett pressmeddelande innan öppning på måndag eller begära handelsstopp till de fått ut informationen. Avtalet är totalt värt 225 M USD ca dvs dubbla börsvärdet så det faller ju garanterat inom ramen för vad som måste delges marknaden nu när informationen kommit ut. Vi får hålla tummarna att de lyckas ro i land dealen. Jag har inte hunnit lusläsa all dokumentation men som jag förstod det ska i så fall ska en del motsvarande ca 1 USD per SIAF-aktie delas ut till aktieägarna. Spännande hur som helst även om jag ger det 20-25% chans att dealen går i mål. Nedsidan känns nu iaf betydligt mer begränsad än den potentiella uppsidan i aktiekursen.

 4. Emilez skriver:

  Intressant information SIAF! och Dani och min initiala reaktion är att det kan vara en okej lösning om den leder till att SIAFs pengabehov löses en gång för alla. Får kolla närmare på detta.

  Skulle vi få behålla 40% av en fullt finansierad megafarm, 20% genom SIAF och 20% genom direkt ägande i spin off-bolaget, så känns det helt okej för min del.

  Verkar som att affären kanske blir klar snart, om den går i hamn vill säga, eftersom de siktade på att bli klara 30:e juni i år
  http://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=122621921
  och senaste versionen av kontraktet uppdaterades nyligen
  http://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=122626063

  Här är en intressant screenshot från läckta dokumentet:
  http://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=122632115

  Att “Management” ska få 25% av det nya bolaget verkar ju dock lite konstigt. Detta bör undersökas närmare, men gissnignsvis kommer de ha nån förklaring för det bra eller inte. Kanske betalar de ett rabatterat pris.

 5. Emilez skriver:

  Tack Åsa.

  Kontraktet verkar ju undertecknat och klart. Konstigt att det inte releasats nån PR om detta tidigare.

 6. Strindberg skriver:

  Jag har frågat Erik och tyvärr tycks inte bli något avtal.

  Hej,

  Tack för ditt mail och follow-up.

  Som du märker är dokumenten daterade under 2015, dvs för en tid sedan. Om ett ägande eller någon typ av material event skett är vi skyldiga att offentligöra sådan information (både enligt SEC och Merkur), vilket inte skett.

  Bolaget har idag ingen relation eller juridiska skyldigheter till Ceres TM (trots de dokument du funnit på deras hemsida).

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg

 7. Dani skriver:

  Det här gav oss i alla fall en hint om vilka dolda värden det finns i SIAF.

 8. Fredde skriver:

  hmm, nya avtal på gång som kan vara ännu bättre?

 9. Dani skriver:

  Ja det är inte omöjligt. Vad som är klart är att SIAF verkar ha mycket på gång som ännu inte släppts till marknaden. Lite goda nyheter till Oslo öppnar på onsdag hade ju inte suttit fel…

 10. Fredde skriver:

  hur tolkar man den, bra dålig? =)

Lämna en kommentar