Om SIAFs möjligheter att spinna ut verksamheter under 2016

Jag fick en liten önskan från bloggläsaren SIAF! (ej representant från bolaget) att skriva om SIAFs möjligheter att kunna spinna ut verksamheter under 2016, så vad tusan då gör jag väl det nu.

“Skriv gärna ett inlägg om vad du tror om möjligheterna till spin-off under 2016.”

Jag svarar först angående fiskverksamheten, och det tror jag inte sker under 2016. De har ju redan en styrelsemedlem på gång som tackat ja, det är väl det enda som tyder på att de hinner klart under 2016.

Dock tror jag att det återstår för mycket arbete för att få fiskverksamheten i utspinnbart skick under 2016 för att det ska vara möjligt. Kanske behöver dem t.ex. köpa in sig i alla fiskverksamheter för att det ska kunna hända.

En möjlighet som kan snabba på är om SIAF lyckas få en mycket stor finansiering på plats så att de kan köpa in sig direkt i alla verksamheter (megafarmen samt de mindre räkodlingarna).

Huvudtipset från min sida är dock att SIAF inte hinner spinna ut fiskverksamheten 2016.

Angående övriga potentiella verksamheter att spinna ut så tror jag inte att det sker under 2016 det heller. SIAF tar alltid längre tid på sig för såna här grejer än de tänkt från början. 2017 kan jag tänka mig att nån verksamhet spinns ut, gärna fiskverksamheten.

Sen har jag ju gärna fel om detta, för min del får det gärna gå snabbare med dem här sakerna. Samtidigt vill jag inte ha för mycket utspädande finansiering som tar bort fördelarna med tillväxten. De senaste fem åren eller vad det är har bolaget växt mycket men inget har kommit aktieägarna till godo p.g.a. Solomons tillväxtsambitioner. Det jag vill ha är reda pengar som går till återköp eller aktieutdelningar, men eftersom inköp i megafarmen och de mindre räkodlingarna ska finansieras får man väl vänta på det.

Jag utesluter inte att en utspinning kan ske under 2016 heller eftersom det trots allt finns en styrelsemedlem klar till fiskverksamheten men det är inte mitt huvudtips.

Etiketter:

3 kommentarer till “Om SIAFs möjligheter att spinna ut verksamheter under 2016”

  1. Emilez skriver:

    Strindberg skrev även en kommentar om detta i det här inlägget ganska långt ner på sidan:
    http://investeraiaktier.se/wp/2016-03-18/siafs-rapport-framskjuten/#comments

  2. Pidde skriver:

    Har ägt SIAF under flera år och har först nu hittat denna blogg vilket jag är glad över. Skulle inte du (eller någon annan) reda ut vad egentligen SIAF äger, hyr och vad dom har möjlighet att köpa in sig på. Just tycker jag det är svårt att förstå hur stor potentialen för SIAF är med t ex megafarmen.

  3. Emilez skriver:

    Hej Pidde! Ja det där är ju ett litet jobb, det vore absolut kul om nån redde ut allt det där.

    Här finns lite att kolla på: http://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=95205618
    RealDutch på iHub är kanske den som har bäst koll på detta. Han hade nån bättre sammanställning på megafarmen men den hittade jag inte nu.

Lämna en kommentar