Utvecklingen i SIAF

Utvecklingen i SIAF har inte gjort någon glad de senaste veckorna. I skrivandets stund ligger SIAFs RSI på 33 på stockta vilket är ganska nära översåld nivå på under trettio. Det kan givetvis fortsätta ner ett par dagar till men det känns som att det är dags för en upprekyl inom kort. Dock kan ju även ett par dagar med fortsatt nedgång påverka priset ganska mycket negativt. Teknisk analys är dock inte min starka sida får jag väl påpeka.

Men man kan ju även titta på andra tidshorisonter än några veckor. Tittar man ett år tillbaka i tiden så låg SIAF på 40 cent vilket motsvarar $4 efter splitten som skedde. Idag står vi i ca $12, d.v.s. vi har fortfarande en tredubbling sen föregående års sommartorka.

Bolaget går av allt att döma bra fundamentalt, och tids nog kommer det förhoppningsvis att spegla sig i kursen. Självklart finns det risker, men det gör det ju alltid.

Nu är alla upprörda över den senaste tidens nedgång. Kommer vi vara missnöjda nästa sommar också om kursen går ner till $36 efter att ha varit uppe ännu högre i början av det året? Ja antagligen.

Självklart tycker även jag att det är mycket tråkigt med den senaste tidens nedgång, och nedgången är på riktigt. Men det gäller även att ha perspektiv och se båda sidor av myntet.

Etiketter:

9 kommentarer till “Utvecklingen i SIAF”

 1. Krister Jakobsson skriver:

  Om det inte kommer några nyheter så gissar jag på att den kommer att gå dåligt fram tills nästa kvartalsrapport. Dock så kan det ju komma nyheter om listningen på Firsth North vilken dag som helst vilket förhoppningsvis kommer att ge en gigantisk boost.

  Långsiktigt så tror jag att det är väldigt bra att behålla aktien.

 2. kylig skriver:

  Synd att Avanzas kunder ännu inte fått pengarna för sina SIAF -F.
  Fick följande svar från chef för Backoffice:
  ” Problemet vi har är att SIAF via sin samarbetspartner ställt ut en check till vår depåbank med en felaktig mottagare varför de inte kan lösa in den. Checken måste därför makuleras och en ny ställas ut vilket, ur vårt perspektiv, tar orimligt lång tid. ”
  Medans Nordnets kunder fick likviden redan den 25 juni….. :-(

 3. Kristoffer skriver:

  SÄLJ DET NI INVESTERAT FRÅN BÖRJAN PLUS LITE VINST SÅ SIMMAR NI LUGNT PÅ VINST PENGAR DET ÄR MITT MOTTO, DÅ SITTER MAN ALDRIG MED SVARTE PETTER:)

 4. Tobias skriver:

  “Den som väntar på någonting gott, väntar aldrig för länge”

  Vi får vara tålmodiga ett tag till tyvärr.

  Angående kurs utvecklingen så är den ju lite små tråkig. Men ser också en väldigt stor uppsida vid list bytet.

 5. Emilez skriver:

  Enligt SEB Active Trading så bör krisen inte påverka den reala ekonomin och i så fall bör SIAF fundamentalt sett inte påverkas särskilt mycket av det som nu händer.

  “Vi ser inga negativa förändringar i förutsättningen för den reala ekonomin och nedgången bör ses i ljuset av det senaste årets extremt kraftiga uppgångar. Börserna ligger fortfarande på plus sedan årsskiftet och korrektionen är inte orimlig sett ur ett värderingsperspektiv.”

 6. Roger Larsson skriver:

  Väldigt långt till nyheter annars skulle aldrig folk sälja så här mycket aktier.

  Mycket tråkigt

  Mvh Roger

 7. Emilez skriver:

  Japp, väldigt trist det här raset.

 8. Dragon Head skriver:

  Godmorgon vapendragare,
  Visst kan det tyckas trist med en sättning i kurserna, men kom då ihåg att detta inte har något med bolaget att göra, inget nytt har annonserats från företaget utan det är ren marknadspsykologi som spelar oss ett spratt, som så många gånger tidigare. Stora fina uppgångar med avvaktande säljare följs av sättningar med avvaktande köpare…tror att vi nu har skapat ett starkt stöd runt 10 $ och det är väldigt viktigt, då vi tidigare inte hade några direkta stöd uppifrån. Nu kan vi marschera vidare och stabilt lägga oss tillrätta runt 13 $ och vid nästa trigger så testar vi ett nytt all timme high och sedan har tongången här på sidan förändrats. Visst var Det lite klumpigt att haussa upp inför utdelningspolicyn och sedan inte ge mer klara besked, men troligen har det skapats möjligheter som gjort styrelsen tvungen att kika på alternativ…kanske återköp av aktier eller större andelar i räkfarmen, oavsett så är det fördelar på lång sikt, infriar man bara en liten del av alla möjligheter så blir detta ett kanonläge till att komma in på fina nivåer.
  Hoppas Era placeringar går bra och att Ni får en underbar semester.

 9. Emilez skriver:

  Jaha du Dragon Head, då var vi tillbaka runt $13. Här svänger det rejält. Ha en underbar semester du med :-)

Lämna en kommentar