SIAF RSI tekniskt grejsimojs

Jag roade mig med att kolla huruvida SIAF fortfarande är överköpt eller inte efter att den backat tre dagar i rad nu. Jag kollade på stockta.com.

Det verkar som att SIAFfortfarande är överköpt, med ett RSI på nästan 76. Gränsen för överköpt går vid RSI 70 enligt stockta.com. I år så har SIAF varit överköpt nästan hela tiden förutom ett par dippar som varit med RSI straxt under 70. I december förra året var aktien snarare nästan översåld, men samtidigt har ju känslan av att bolaget är på rätt väg stärkts mer och mer under 2015.

Jag kan dra en säker och definitiv slutsats av den här grafen och det är att framöver kommer det gå upp, ner eller sidledes med SIAFs aktiekurs. Just nu känns det lite skakigt, men på måndag är det en ny vecka och vi får se var vi tar vägen då.

Skämt åsido så är ett högt RSI ett tecken på att risken är lite högre i aktien för tillfället. Dock är ju RSI:t inte extremt högt utan bara lite över gränsen till överköpt.

Klicka på bilden för att förstora den.

SIAF RSI 23:e Maj 2015

SIAF RSI 23:e Maj 2015

Etiketter:

12 kommentarer till “SIAF RSI tekniskt grejsimojs”

  1. Loke skriver:

    På måndag lär kursen inte röra sig med tanke på att det är stängt i USA.

  2. Emilez skriver:

    Jasså Loke, där ser man. Ingen dramatik imorgon alltså.

  3. Strindberg skriver:

    Radioreportage om odling av fisk i Sverige.

    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/546579?programid=3345

  4. Tobias skriver:

    Har aldrig förstått hur man läser av sånt. Hur ska jag läsa av det för att förstå det?

    Tack på förhand.

  5. Strindberg skriver:

    Beträffande landområdet som man skulle få som du skriver om på BS tycker jag att du ska skriva till Bertil eller Tomas och få lite mer kött på benen. Solomon har ju en tendens att blanda ihop valutor, yt- och viktmått så det är bra om du kunde erhålla skriftligt på vad som gäller så att inga missförstånd sker. Det intressanta är väl egentligen inte värdet på marken utan värdet på den produktioner av räkor/fisk som rimligen kommer att ske där. Det vore synnerligen intressant att få veta om vilket tidsperspektiv som det handlar om. Jag tycker att det vore konstigt om man väntade till Megafarmen är färdigbyggd, rimligen borde man börja utnyttja marken som man får långt tidigare än så. Detta talar väl även för att man kommer att försöka få maximalt delägarskap i Megafarmen, som verkar vara 55%.

    Blir onekligen intressant att följa de närmaste årens utveckling och mycket talar även för att vi långsiktiga kommer att bli rikligt belönade. Det har verkligen känts surt när så mycket har rusat på börsen de senaste åren medan Siaf har gjort på stället march.

  6. Roger Larsson skriver:

    Hej alla siafere

    Vad är de som händer me kursen? ?
    Nån som har nån teori?
    De här skrämmer mej..när kursen går ner från 17.5 till 13.5 på en vecka och nu igår 10% ner på rekordvolym nästan.
    Nåt negativt i bolaget är det alla ggr tyvärr. Fan att man inte tryckte på sälj knappen.hatar mej själv som alltid vill ha lite till.
    För inte kan folk vara så rädda nu att det är som förr i tiden när kurs va som jojo och paniksäljer?
    Hoppas innerligt nu att kursen stannar och det blir blått ikväll.vore katastrof för aktien om cfo avgått eller notering ej blir av pga otillräckliga medel mm. För så många vill inte ta hem vinsten nu så nåt negativt är de

    Roger

  7. Roger Larsson skriver:

    Många pratar om sina stöd i olika forum om sina aktier. ..inte en gång har ja varit med om att stöden håller.
    Är det bara skitsnack från dessa om stöd?
    Finns det något som helst nåt bakom sådana så kallade stöd ?
    Eller är de bara taget ur luften för att lugna sig själva?

    Roger

  8. Strindberg skriver:

    Roger, lugna ned dig. Det har inte hänt något i bolaget. Den som har varit med några år vet att det är ganska naturligt för denna aktie med kraftiga svängningar utan att någon nytt har inträffat. Aktien kan stiga många procent på kort tid för att sedan falla kraftigt för att sen återhämta sig. Jag har nog tappat räkningen på hur många gånger aktien före den omvända splitten vände runt 40 cent för att sen stiga över 50 cent och sen falla igen mot 40 cent.
    Det finns aktörer som tjänar bra på dessa rörelser och de förstärker dessa genom blankningar. Kursrörelserna bör bli mindre kraftiga när aktien noteras på en bättre lista så att vi får fler institutioner som ägare.

    Jag tycker personligen inte att den senaste cc var mycket att hänga i julgranen och folk var väl lite besvikna på att det inte kom några positiva nyheter (förutom marken som man skulle få senare). Det mest negativa enligt mig var väl ytterligare lite försening av produktionsstart vid megafarmen och att det var brist på ålyngel i år så att produktion av ål bli lägre än vad många har hoppats på.

    Du ska ta det som skrivs på olika forum med en mycket stor nypa salt. Det är knappast några som sitter med insiderinformation som skriver där. Flera har sig egen agenda och vinklar kraftigt sina inlägg beroende på om de har köpt eller sålt aktier. Typexempel på sådana skribenter är svenske IKEA och knäppgöken RealDutch.

    Försök läsa på och bilda dig en egen uppfattning om bolaget och sen står du fast vid den åsikten tills något fundamentalt förändras.

    Jag är mycket positiv till utvecklingen sen EuroChina kom in i bilden. Den bilden har inte förändrats av de senaste dagarnas ras. Skillnaden är som natt och dag jämfört med tiden innan. Det är lite förseningar hela tiden och saker och ting utvecklas inte alltid som man har trott. Men i det stora hela är riktning enligt míg mycket positiv för oss aktieägare. Jag skulle bli mycket förvånad om inte den långsiktige blir rikligt belönad. Men detta är min uppfattning och ska absolut inte tas som någon sanning. Andra har kommit till andra slutsatser och framtiden får utvisa vem som får rätt.

    Med tanke på hur orolig du är tror jag att du äger för många aktier. Du borde kanske överväga att minska innehavet till en nivå där du hela tiden inte behöver följa aktiekursen och vad som skrivs i olika forum.

  9. Roger Larsson skriver:

    Hej Strindberg skönt med ditt svar:)
    Jag oroar mej lite för mycket kanske.
    Han vände tillbaks lite igår:)
    Tack för ditt svar

    Varje dollar i förändring för mej är ca 50000 kr.
    Så kanske ja borde lätta lite på innehav.

    Mvh roger

  10. Kristoffer skriver:

    Roger hämta hem lite vinst så är resten i investeringen gratis efter den principen investerar jag alltid. Sålde 2000 aktier på 14,56 i snitt sälj. Har 4000 kvar som jag inte oroar mig över ifall det skulle skita sig. Då jag redan fått tillbaka pengarna jag investerat;)

  11. Strindberg skriver:

    Jag tror att om man sitter på för stor post så är risken uppenbar att man säljer allt på tok för tidigt pga att posten är för stor del av sin portfölj så att man inte vågar ligga kvar. Jag tror därför att det är bättre att äga en något mindre post med som man på förhand bestämmer sig för att ligga kvar med på lång sikt.

    Personligen tror jag dock att detta är ett once in a lifetime-tillfälle så jag har valt att gå in tungt och har inga som helst planer på att sälja inom de närmaste åren om det inte skulle komma mycket negativa nyheter som får mig ompröva mitt beslut alternativt att aktien tokrusar så att jag anser aktien är övervärderad och att jag därför väljer att gå ur, men dit är det oerhört långt.

  12. Roger Larsson skriver:

    Ni har så rätt man borde lätta men ja hittar inget bättre just nu.
    Har ändå funderingar på att lätta runt 18-20 för att gå in i lucara diamond lundin petroleum som ja tror får ett kanonår from juli aug.

    Mvh

Lämna en kommentar