Teslas storsuccé med hem- och industribatterier

Tesla har precis lanserat nya batterier för både hemmet och för företagen, och efter två veckor har de redan sålt sin produktionskapacitet in på halva nästa år.

Det har inte ens gått två veckor sedan Teslas vd Elon Musk på valborgsmässoafton presenterade Powerwall, ett vägghängt batteri för privathemmet med en lagringskapacitet på 7 kilowattimmar.

Redan samma dag gick det att beställa batteriet, som kostar drygt 25.000 kronor. Den industriella versionen, Powerpack, lagrar 100 kWh. För Powerpack varierar priset beroende på hur många enheter som kopplas samman. Teoretiskt finns ingen övre gräns för hur kraftiga batteriparker som kan byggas.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg är Teslas beställningsvärde bara under den första veckan 800 miljoner dollar, drygt 6,6 miljarder kronor.

Det som är mest revolutionerande med batterierna är vad jag förstår priset. 25 000 kr är ju ingen extremt stor kostnad känns det som. Bra jobbat Tesla, det här kan nog leda till positiva saker – till exempel bättre möjlighet att lagra förnybar energi.

Etiketter:

2 kommentarer till “Teslas storsuccé med hem- och industribatterier”

  1. Jag läste en artikel att man dock ska ta dessa beställningsvärden med en nypa salt. Tydligen kan man göra en “beställning” genom att skriva in sitt namn (kan ju vara ett påhittat namn om man vill så) och e-post på deras hemsida, en intresseanmälan helt enkelt.

    Mvh
    Ekonomisk Trygghet

  2. Emilez skriver:

    Okej Ekonomisk Trygghet, ja det låter ju ganska rimligt att det är som du säger.

Lämna en kommentar