SIAF skaffar svensk CFO och vill lista sig i Oslo

SIAF kom idag med ett ganska långt pressmeddelande där de bland annat skriver att de avser att lista sig på Oslobörsen samt att de skaffat sig en svensk CFO Bertil Tiusanen som tidigare varit CFO på Vattenfall och Coop – smaka på den ni! Att få en CFO med det bagaget kan eventuellt vara positivt när det gäller att skaffa finansiering, och just finansiering är något som Bertil Tiusanen sysslat med innan.

Mr. Tiusanen’s career credentials include CFO positions at several multi-billion U.S. dollar companies inSweden, where he has spearheaded project financings, negotiated corporate wide bond issues and obtained dual exchange listings on Nasdaq US and Tokyo Stock Exchange. More recently, he has been an advisor to the Norwegian government.

Angående listningen på oslobörsen så nämns inget datum, och lika bra det då bolaget tenderar att vara dåliga på att hålla tidplaner vad gäller listningar och dylikt. På oslobörsen handlas vad jag förstår flera andra sjödjursbolag och det kan nog bli bra, antar att det genomsnittliga P/E:t på aktierna som listas där är väsentligt bättre än det som SIAF värderas till nu.

Utöver det utses Tomas Öqvist till nordisk IR-person. Vet inte riktigt vem det är eller vad han kommer att åstadkomma men det blir nog bra.

På det hela taget en trevlig pressrelease.

 

Etiketter:

En kommentar till “SIAF skaffar svensk CFO och vill lista sig i Oslo”

  1. Roger Larsson skriver:

    De här känns strålande när känt folk Går in i siaf!! Har en känsla att Oslobörsen kan ge mer effekt för kursen.
    Det här är perfekt !! När de börjar närma sig oslo och snacket bland höjdarna går så drar aktien snabbt upp till 25 dollar tror ja.

Lämna en kommentar