SIAFs rapport ömsom vin ömsom vatten

SIAF har nu släppt sin rapport för 2014 och det är ömsom vin och ömsom vatten i den. Det positiva är att de fått lånelöfte på $25 miljoner till låg ränta i USA. Det negativa är att vinsten blev sämre än förväntat och att SJAP har problem, samt att drakfruktodlingen i ett annat delägt bolag fick problem med tillgång på blommor att torka.

SJAPs, delägt joint venture som säljer biffkött, problem består dels i att de inte hittat personal till abbatoiren samt att samarbetet med Tesco avbryts p.g.a. att Tescos kinaaffärer blivit uppköpta av en ny ägare som inte vill fortsätta på det inslagna spåret.

Det negativa till trots så är det ett stort plus att SIAF lyckats få lån i USA till vad som verkar vara rimliga villkor, och dessutom någorlunda stora lån, lika stora som lånen till Eurochina Capital. Jag hoppas att det är så bra som det verkar.

Summan av kardemumman är att rapporten var lite småtrist men att den absolut inte var nån katastrof heller för den delen. Kursen är ju ner en del, men det gäller att vara medveten om att ifall inget katastrofalt händer så är aktien värd det mångdubbla mot vad den är värderad i nu. Att de lyckas få lån i USA till rimlig ränta kan ses som ett första steg mot att värderas som ett normalt företag – det kan vara mycket mer värt än det negativa i att bolaget åker på ett och annat bakslag i verksamheterna.

Samtidigt ökar kanske kapitalbehoven lite av de här bakslagen, men sammantaget ser det ändå hyfsat ut tycker jag.

Pressreleasen kan du hitta här och hela rapporten kan du hitta här.

Etiketter:

2 kommentarer till “SIAFs rapport ömsom vin ömsom vatten”

  1. Erik skriver:

    Positivt var nya köttimporten från Australien, 40MT/dag verkar gå som import även fast Siaf inte har andel i Shangshai distribution center. 50% gross margin på importerat kött tidigare tror jag. :)

  2. Emilez skriver:

    Ja Erik, det är ju positivt det där :-) Inte kollat så noga men det blir väl en hel del slantar på det.

    RealDutch på iHub har skrivit en del intressanta poster bland andra denna där han skriver hur mycker som sålts av olika saker de olika kvartalen:
    http://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=112407201

Lämna en kommentar