Sino Agro Food – Beklagan över aktiekursen, samt nya jobbannonser

Sino Agro Foods aktiekurs är tyvärr utbombad på grund av VD:ns ansvarslösa utgivande av finansieringsaktier som sedan säljs på öppna marknaden. Man får väl hoppas att VD håller löftet om att 2013 blir det sista året med finansieringsaktier, han har trots allt hållit en stor andel av sina löften men tyvärr inte vad gäller just finansieringen av bolaget. Den här veckan avslutades på ett otäckt sätt med ett aktiekursfall på 9%.

Hur som helst är situationen densamma som den alltid varit, om VD Solomon Lee levererar de kommande åren kan aktien gå fantastiskt bra och gör han det inte så kan kursen gå ner till noll.

Fundamentalt sett borde aktien kunna tiodubblas när den listats i Sverige nåt år men så länge VD:n fortsätter att bete sig illa mot aktieägarna med alla dessa finansieringsaktier lär vi inte få någon större förbättring. Kanhända är man naiv som fortsätter ha pengar i bolaget trots att VD behandlar aktieägarna så respektlöst, men har man tur så grundas Solomons misstag på en naiv optimism om att aktiekursen skulle varit högre än den är idag. Jag säger naiv eftersom han är naiv om han tror att aktiekursen ska gå upp när han dumpar miljontals aktier på marknaden.

Mitt i all denna klagan över finansieringsaktierna bör man väl också nämna att Solomon faktiskt jobbar på en listning i Sverige på First North och det är en väldigt positiv sak som bör nämnas för att jag inte ska låta för ensidigt negativ. Den listningen är central för att SIAF ska kunna få en hyfsad värdering. Jag tror att listningen är tänkt att ske i Q1 2013 men det är nog mest en önskedröm, man får se när och om det blir av.

Det har varit tyst från bolaget i januari, men jag hittade ett par nya jobbanonser på nätet idag och det är ju alltid trevligt att se lite livstecken från bolaget. Nu blir det kinesiskt nyår i ett par veckor och det kommer nog fortsätta vara ganska lugnt ett tag på nyhetsfronten, men man vet ju aldrig.

Bolaget stöds fortfarande helhjärtat av Jordanfonden som besökt bolaget under flera års tid och det är egentligen största anledningen till att jag fortfarande har var aktier i bolaget, jag bedömer att sannolikheten att bolaget blir en mångdubblare på några års sikt är så pass stort att det motiverar risken att förlora hela den investering jag gjort i bolaget. Men går inte den här chansningen hem håller jag mig nog till mindre riskabla investeringar ett tag.

Det finns två jobbanonser listade på den här sidan. Första annonsen handlar om en lageradministratör, annons utlagd 21:a januari och den andra om två jobb inom affärsbokföring postat 19:e januari. Jag tror det funnits liknande annonser ute innan så kanske att SIAF inte lyckats tillsätta positionerna än, eller att det behövs fler.

Etiketter:

6 kommentarer till “Sino Agro Food – Beklagan över aktiekursen, samt nya jobbannonser”

 1. Tore skriver:

  Finansieringsaktier eller inte. Det viktiga är om det går att lita på rapporterna/nyckeltalen. P/E under 1 trots utspädning är ju märkligt.
  Visst luktar det skumt. Frågan är om JF har full insyn.
  Tore

 2. Emilez skriver:

  Hej Tore!

  Ja du har helt rätt. Det dumma är att det är omöjligt att veta om man kan lita på fundamentan, även stora fonder e.t.c. har blivit lurade av bolag med topprevisorer rån de största firmorna. Sen finns det ju så klart exempel på kinesiska bolag som varit ärliga också.

  Det man får göra är att göra en sannolikhetsbedömning och utifrån det avgöra om det är värt att satsa. Tror man att det är 50% risk att det går åt pipan och 50% chans att det tiodubblas så kan det vara värt risken så länge man inte satsar för stor andel av sin portfölj.

 3. Carl Norberg skriver:

  Detta är ett rent bedrägeri från individerna bakom Jordanfonden.

 4. Emilez skriver:

  Det hoppas och tror jag personligen inte. Förhoppningsvis snart notering i Sverige.

 5. jordanfonden... skriver:

  Sveriges största pump & dump klubb. Köper in tveksamma bolag snorbilligt. Pumpar upp kurserna och säljer sedan. Pyramidspel som dom själva tjänar enormt på men lurade stackare förlorar allt på. C2sat var ett ex. Nu är det Caso som haussas. Rent skräp det bolaget med. Ställ ut säljwarranter och jag köper rubbet! I fallet Siaf tror jag Nisse och co själva blivit lurade och inte hunnit ut med allt kapital i tid.

 6. Emilez skriver:

  Ja vi får se om Caso är skräp. Tydligen har de ju sålt en reaktor för 40 miljoner kronor nu även om de måste sälja många fler såna om de ska kunna motivera aktiekursen.

Lämna en kommentar