VD för PharmaLundensis AB varnar för löparn

Lite komiskt inlägg från en börs-vd som varnar för en bloggare som är ganska välkänd, nämligen löparn.

Varning för aktiespekulanten Löparn!

Bästa aktieägare, 

Det har kommit till företagets kännedom att det finns en aktiespekulant som skriver inlägg överallt på aktiesiter om PharmaLundensis. Han kallar sig för Löparn

Jag vill upplysa er om följande. Enligt löparn själv har han ingen universitetsexamen. Han har skrivit att han var för lat för att studera, och ville hellre springa. Man skulle kunna säga att Löparn är helt obildad i medicin och läkemedel. 

Ändå uttalar han sig med pondus och auktoritet om PharmaLundensis verksamhet, utan att ha en aning om lämpliga undersökningar, metoder eller behandlingsprinciper. Han misstänkliggör och kommer med halvlögner om en rad saker. Han gör en stor sak av att revisorn överlämnat till bolagsstämman att fastställa resultat- och balansräkningen, och undlåter att tala om att skälet till revisorns beslut är att Bolaget inte har hela finansieringen klar fram till färdigt läkemedel, vilket formellt krävs för att kunna aktivera kapital. Det finns nog inte många Biotechbolag som redan från dag 1 har all finansiering klar tills produkten kommit ut på marknaden! Dessutom talar han inte om det viktigaste, dvs att Revisorn i samtliga Årsredovisningar beviljat ansvarsfrihet till både styrelse och VD.

Vidare refererar han till en kontakt med bolagets clinical investigator som omtalar PharmaLundensis projekt som “lite udda men väl värt att studera”. Detta är ett positivt omdöme. När han redovisar det i sina inlägg tar han dock bort slutet, och refererar bara orden “lite udda” vilket helt ändrar på betydelsen. Ett typiskt sätt för Löparn att vända svart till vitt!

Dessutom upprepar han som en papegoja att bolaget skall mäta kvicksilverhalterna i lungorna, att amalgam är viktigare än kvicksilver från cigaretter samt en rad andra vetenskapliga frågeställningar som han såsom varande helt utan examen inte kan ha en aning om. Styrelsen däremot har stor vetenskaplig erfarenhet, och har bedömt att den aktuella vägen är den riktiga för bolaget.

Vidare nonchalerar han betydelsen av att projektet är godkänt av läkemedelsverket och etiknämnden, han nonchalerar att projektet stöds av en rad tunga luftvägsforskare, och han presenterar så kallade “analyser” med helt godtyckligt valda siffror, och beskriver dem som någon sorts “sanning”. Kom ihåg att denne man fullkomligt saknar medicinsk examen! Det blir ganska komiskt när han anser att han gör medicinska bedömningar, när han saknar varje form av kompetens i ämnet! Ungefär som att sätta en snickare till att operera höftledsfrakturer…

Löparn har på senare tid skrivit hundratals inlägg om PharmaLundensis, och alla inlägg från honom har varit negativa. Det är svårt att veta vilken agenda denne man har. Vissa tror att han är arg för att han själv missade att gå in i bolaget till lägre kurs, andra tror att han arbetar på uppdrag av konkurrenter som vill förstöra PharmaLundensis möjlighet att ta fram en effektiv substans. Detta kan hota deras framtida intjäning på befintliga KOL-läkemedel. Det senare skulle då tyda på att andra, stora läkemedelsbolag tror på PharmaLundensis behandlingsprincip, och är rädda för att den skall ta marknadsandelar! Tyvärr är det inte ovanligt med “tjuv- och rackarspel” inom läkemedelsbranschen. Någon kanske erinrar sig att det var ett annat storföretag som försökte döda Astras Losec i tidig skede genom suspekta metoder, och faktiskt nästan lyckades…

Jag vet inte vad förklaringen är, men jag vill varna alla för att lyssna på denne man! Han vill inte PharmaLundensis eller dess aktieägare något gott!

Och han vill verkligen inte att PharmaLundensis skall få möjlighet att ta fram ett nytt, effektivt läkemedel mot KOL. Att det kan kosta tusentals människor livet verkar inte röra honom i ryggen. Detta anser jag är mycket cyniskt av honom! 

Bästa hälsningar


Staffan Skogvall 
VD

Etiketter:

4 kommentarer till “VD för PharmaLundensis AB varnar för löparn”

 1. Ludde skriver:

  Det måste stå verkligt illa till med PharmaLundensis om det är så att VDn tar sig tid och ork att kommentera Löparn. Riktigt illa.

  Löparn kan man ha många åsikter om men att du som potentiell aktieköpare skulle betrakta Löparn som något annat än en röst i mängden, med förkärlek för spekulativa köp, vore konstigt.

  Men nu kommer det hela i annan dager – det är väl bara att se aktien som en klar blankningskandidat – nu när VD intygar att det uppenbarligen är problem inom bolaget!

 2. Bo Engwall skriver:

  Ja blankare torde kunna bli rika om det finns köpare…

  Jag hade skrivit på Placera.nu och vet att VD sett det (han skrev själv där som sign Mandorallen tills sit tvredesutbrott på mig 12 okt) om bl a det underliga (lagliga ?) i att ett preparat joderat kol-preparat MercuroSafe marknadsfördes från Sverige som KOL-bot på hälsofoum utomlands 2008, dvs ungefär samma produkt IodoCarb som nu genomgår första riktiga kliniska studie.

  Jag utvecklade detta utförligt i fredags efter Vds hemsidespåhopp

  http://www.redeye.se/aktiebloggen/har-pharmalundensis-redan-ar-2008-marknadsfort-kol-preparat-till-patienter

  Det kan vara “ett nytt litet mini- Fermenta” t o m !

  Ytterst märkligt i alla fall…

 3. Emilez skriver:

  Kul med en kommentar från löparn själv :-) Japp, håller med om att det är märkligt. Har inte satt mig in i detaljerna själv då läkemedelsbolag inte är ett ämne som jag är så insatt i.

 4. ejlöpare skriver:

  mandorallen, mannstein25, skogvall same person????? samma språk har de iallafall

Lämna en kommentar