Tankar om CMC Metals

CMC Metals är en silver/guldjunior som jag haft en mindre post i en tid, med mindre lyckat resultat hittills. Aktien listas på venture-listan i Kanada, vilket är en av dde mer volatila listorna som finns. Inget för de med svaga nerver med andra ord.

Hur som helst. Hur har det går för CMC Metals sen jag personligen började kolla i dem i slutet av förra året? Tror inte jag skrivit nåt att tala om bolaget här på bloggen innan, men läste om dem bland annat på Scoris blogg.

Jag har för mig att bolaget sa att Bishop mill skulle vara i produktion efter sommaren 2011. Så blev det inte. Bolaget har nu fått vattentillståndet men det fattas fortfarande tillstånd från Bureau of Land Management (BLM). CMC hoppades få BLM-tillståndet i september men det krävdes ytterligare kompletteringar till deras ansökan så nu hoppas de få det i det första kvartalet 2012 istället.

I Silver Hart skulle CMC göra ett buld sample på 2500 ton i år. Det misslyckades de med på grund av vädret. Istället blev det 1700 ton. Det är illa att företaget inte levererar på den här punkten men å andra sidan så är det trots allt en stor förbättring jämfört med förra årets buld sample på 130 ton.

En rejäl blunder som företaget gjort gäller Silver Hart mill. Där beställde företaget en processanläggning som blev färdigbyggd, bara för att sedan inte få de tillstånd som krävs för att få starta anlägngingen. CMC har nu lagt ner planerna på att starta Silver Hart mill och kommer istället att satsa på fortsatta bulk samples, vilket de kan göra eftersom halterna är så pass höga i Silver Hart.

SUmman av kardemumman är att CMC Metals inte är ett kanonbolag eftersom de konsistent lovar mer än de kan leverera. Dock känns det ändå som att det finns ett bra värde i bolaget i och med att de kommer att tjäna stora pengar om och när Bishop mills kommer igång samt att mitt intryck är att de trots allt tjänar ganska bra med pengar på deras bulk samples vid Silver Hart.

Jag hade nog ändå varit lite försiktig med att köpa i dagsläget eftersom inget nyhetsflöde att tala om väntas från CMC Metals förräns första lvartalet 2012 då jag hoppas att de får det sista tillståndet för Bishop mills. Kanske att det kommer ett pressmeddelande om att de lyckats sälja sitt bulk sample i och för sig.

Hur som helst, inget kanonbolag, men uppsidan kan ändå vara stor på sikt om de lyckas få igång Bishop mills nästa år. Bolaget har inte levererat som man hoppats men de har trots allt lyckats med att göra ett mycket större bulk sample vid Silver Hart än förra året.

Etiketter:

Lämna en kommentar