SIAFs konferenssamtal för det tredje kvartalet är tillgängligt

Konferenssamtalet finns tillgängligt här.

Här finns nedskrivet svaren som Dan gav på några Q&A, absolut läsvärt.

Nedan är mina tankar efter att delvis ha lyssnat igenom konferenssamtalet en gång och läst lite kommentarer på iHub så jag får reservera mig för att jag kan ha missuppfattat något.

Processen för att få lån verkar fortskrida och nu är det runt $90 miljoner som är den aktuella summan även om det kan förändra sig fram till att lånet beviljas. Det beror på hur mycket risk bankkonsortiet är villigt att ta.

Capital Award hade runt $18 miljoner i “receivables” fråns Tri-way för en akvafarm som var under uppbyggnad men dessvärre var det så att marken var för dålig att bygga på, tror det var en kombination av träskmark och gifter, så man kan räkna bort större delen av dem pengarna skulle jag tro. Trist men så är det. Det var väl ingen som riktigt trodde vi skulle få dem pengarna i närtid ändå åtminstone.

Mycket hänger på att lånet blir beviljat med hyfsade villkor så att det relativt lätt går att använda lånet. Kommer lånet igång kommer SIAF att få intäkter via Capital Award igen och megafarmen kommer antagligen att kunna skötas mer ordentligt. I dagsläget saknar megafarmen mycket av den utrustning som krävs för optimal drift. Till exempel så saknas en vattenkokare. Jag tyckte Tony sa att en tredjedel av en av megafarmens två byggnader använder bara för att desinficera vatten i dagsläget och det beror som jag förstår det för att dem inte haft råd att köpa in den vattenreningsutrustning dem tänkt. 30 minuter och 30 sekunder in i konferenssamtalet svarar Dan på en fråga om lånet. Här är lite info om hur lånet är tänkt att delas upp.

Vad gäller dem lån där SIAF ställt ut aktier som säkerhet (“collateral shares”) sa Dan att dem hade haft samma typ av lån innan vid ett par tillfällen och då hade dem alltid fått tillbaka aktierna när dem betalat tillbaka lånet.

Etiketter:

2 kommentarer till “SIAFs konferenssamtal för det tredje kvartalet är tillgängligt”

 1. Fredrik skriver:

  Tack, kommer det bli utdelningar?
  När skulle årsmötet vara i december?
  Förstår jag rätt att man försöker få lån av 5 banker som delar på risken eller att man vill få en av de 5 man har kontakt med?
  Vilka händelser PR är det vi ska bevaka vänta in i närtid som är försenat eller komma skall?

 2. Emilez skriver:

  Hej Fredrik!

  Angående utdelningar är det ingen som vet. Det skulle diskuteras på det årliga mötet: http://www.marketwired.com/press-release/sino-agro-food-inc-schedules-2017-annual-general-meeting-agenda-items-include-dividend-2236282.htm

  Personligen tror jag inte på några utdelningar första halvåret 2018 eftersom SIAF verkar ha det väldigt tight med pengar just nu.

  Årsmötet blir antagligen försenat p.g.a. SEC har nån granskning av deras årsrapport, vilket sker var tredje år. Vet inte varför det behöver försenas av den anledningen men enligt Dan hade deras advokater rått till det.

Lämna en kommentar