SIAF planerar årsmöte i december

SIAF planerar att hålla ett webbsänt årsmöte i december enligt den här pressreleasen. Saker som ska diskuteras är:

1) Adoption of a share buyback program,
2) Adoption of a dividend policy,
3) Formulation of outstanding share count guidelines,
4) Election of Directors,
5) Extending ECOVIS as SIAF’s Certified Auditor for 2018.

Sino Agro’s Chairman and CEO elaborated, “We are confident that the timing is right to formulate the first two agenda items at the AGM, and to implement thereafter, as a complement to our carve-out and spinoff (“COSO”) strategies to unlock shareholder value. As always, the Company balances various considerations to determine the best use of its funds, including, of course, projected discretionary cash. Having invested a great deal of time and money to progress the Tri-way COSO strategy sufficiently now to gain real confidence in its further finance ability, the Company believes a best use of funds likely to be a meaningful share buyback plan. Such a plan or initiation of a corporate dividend would be implemented as soon as practical, well before ongoing COSO initiatives realize an IPO.”

Anledningen till att pressreleasen inte kommit upp på bolagets IR-hemsida än är att bolaget använde en annan firma för att skicka ut pressreleasen än den vanliga. Med den vanliga pressrelease-firman publiceras det automatiskt på bolagets IR-hemsida.

Det är positivt att dem planerar att formulera ett återköpsprogram samt en utdelningspolicy, samt att även implementera dem. Men det gäller att det inte bara är vackra ord utan att det sker i verkligheten också. Bolaget har en historik om att ge förhoppningar om att bli kassaflödespositiva och ge utdelningar men än så länge efter många år har det inte hänt. Vi får se hur det går den här gången.

Etiketter:

6 kommentarer till “SIAF planerar årsmöte i december”

 1. Ny Siaf ägare skriver:

  Hur är det med historiken, som jag förstår det så var det en gång som dem skulle börja med utdeling men sen blev det inte sv. Samtidigt minns jag att Dan nämnde att man haft utdelning en gång tidigare? Stämmer detta, vet någon när det var?

  Jag tycker det låter väldigt bra i alla fall, hoppas Solomon håller sitt ord denna gången :)

 2. Emilez skriver:

  Hej Ny Siaf ägare. Ja det har varit tal om att dem ska bli kassaflödespositiva, inrättat utdelningspolicy o.s.v. tidigare även om jag inte minns alla detaljer just nu.

  Jepp dem har gett utdelning. Senaste gången var det via en speciell kupong, F share som dem efter en del om och men lyckades lösa in så att man fick pengarna. Sen har jag för mig att för många år sen var det ett par mycket små utdelningar samtidigt som bolaget tog in kapital på andra sätt, t.ex. genom att trycka aktier.

 3. Daniel skriver:

  I maj 2015 var den senaste utdelningen (inlösen av F-shares). Det var flera år efter vad som utlovats. Inget nytt nu alltså. Bolaget har så länge jag kan minnas lämnat besked som senare ändrats eller tagits tillbaka eller i bästa fall uppfyllts långt senare.

 4. auriman skriver:

  positivt då det känns naturligt med återköp i detta läge, som jag varit inne på tidigare är den enklaste lösning på att hantera säljtrycket (fortfarande övertygat om att det är danielsson) och den (absurt) låga värderingen är att helt enkelt köpa upp en del av freefloaten, borde ju gå att lösa m.t.p. storleken på SIAFs balansräkning.

  har fortfarande svårt att förstå att detta inte gjorts tidigare, köper inte de luddiga förklaringar om “komplex” företagsstruktur etc som lagts fram här och från bolaget själva. och om nu Solomon och partners tror så starkt på bolaget borde de ju ta privatlån och köpa som galningar vid en värdering på 5% av NTA?? Antingen är de finansiellt inkompetenta eller så finns det underliggande problem i verksamheten som inte fullt ut speglar sig i resultat- och balansräkning ännu.

 5. C-M skriver:

  Auri,

  Alltid lika härligt att läsa dina ej underbyggda påståenden “(fortfarande övertygat om att det är danielsson)”. Denna gång kan jag inte direkt motbevisa men vi är flera som varit i kontakt med S om detta.

  Att bolaget pga överdriven optimism inte allokerat sitt kapital optimalt är allmänt känt. Det viktiga är nu att bolaget de facto genomför en serie av åtgärder för att få upp equity value. Se nedan angående potentiella triggers inom närtid som var och en kan resultera i nn uppgång på + 100%.

  - One to three new contracts for Capital Award outside China, one of them will be big.
  - The F-1 form to be filled and made public.
  - Financing of minimum $100 million for TRW.
  - Announcement of X-date for the TRW dividend.
  - Q3 results
  - BOD announcment of Tri-way
  - Announcment for repaying some of the Collateral shares
  - Big Buyback plan
  - Updated dividend plan
  - TRW cash dividend plan
  - Contractor deal and buildout plan of Mega Farm
  - The D&B report to be made public.
  - A full analysis of TRW made by the bank consortium to be published. Expect nothing but a masterpiece.
  - Cancelation of A-shares
  - Announcment of new/more directors in SIAF
  - Capital Award – Merger, Equity sale, Partnership deal, plans of main board listing.
  - KSCA contacts start buying SIAF shares in masses.
  - Short Squeeze………

 6. Auri skriver:

  “vi är flera som varit i kontakt med s om detta”

  Din poäng? Har tom beskrivits att d stått och skrytit utanför berns hur han “kontrollerar kursen”. Har också bekräftelse på att det finns konflikt mellan d och bolaget.

  “Inte allokerat optimalt” – årets understatement :-)

  “Åtgärder för att få upp equity value”

  Ja det har ju gått alldeles utmärkt de senaste åren..

  Vi får se helt enkelt, tror det blir både positiva och negativa nyheter framöver, bra r/r dock på dessa nivåer får man säga. Kursen “poppar” så fort säljtrycket från ddb och dnm avtar, känslan är att det kan sticka snabbt som sagt.

Lämna en kommentar