SIAF: Uppdatering angående megafarmen

En ny uppdatering angående megafarmen (akvafarm 4) har nu publicerats på SIAFs hemsida. Vad jag kan se är det inget substantiell info angående hur stor produktionen blir e.t.c. som publiceras utan snarare information om hur dem arbetar med att förebygga sjukdomar hos bestånden av de olika arter dem odlar samt hur dem jobbar med att optimera framtida produktion av jätteräkor. En viktig del i att öka produktionen av jätteräkor verkar vara att öka ytan räkorna har att leva på vilket kan göras artificiellt genom nätcylindrar som sätts upp enligt den här videon som också finns på länken ovan.

Dessutom nämns en del om spårbarhetsarbetet. I framtiden kommer det säkert vara vädrdefullt att kunna spåra det Tri-way producerar tillbaka till dem för att kunna visa att det som producerats är ekologiskt o.s.v. för att kunna öka försäljningspriset och stärka eventuella varumärken.

Ingen stor substans i den här uppdateringen alltså i det korta perspektivet men det ger ytterligare insyn i att SIAF/Tri-way är en seriös aktör som tar fisk/räkodling på allvar och försöker implementera forskning och utveckling i verkligheten.

 

Etiketter:

3 kommentarer till “SIAF: Uppdatering angående megafarmen”

 1. fredrik skriver:

  Tack för att du håller oss updaterade om SIAF :) .

  SJälv aktieägare sen nyligen, förväntar mig en någorlunda god rapport och att den kort upptrenden vi haft forsätter efter en viss konsolidering runt ca 19-21 kr.

  Hur ser din investeringshorisont ut?

  Har du några riktkurser för 2017?

 2. Emilez skriver:

  Hej Fredrik!

  Min investeringshorisont i SIAF är som det ser ut nu väldigt lång, kanske tio år. Dock kan det ändra sig om vi inte ser att att aktieägarvänliga åtgärder vidtas inom 1-2 år. Jag vill gärna se vad som händer med Tri-way t.ex.

  Jag förväntar mig en rapport i linje med förra rapporten ungefär d.v.s. inte så jättebra.

  Har inte direkt nån riktkurs för 2017. Jag hoppas att Tri-way och SJAP under hösten blir mer självständiga så att SIAF kan få kassaflöde över till att minska skulder som har aktier som säkerhet, dela ut pengar eller återköpa aktier. Det är dock en förhoppning, det där att SIAF får pengar över till sånt verkar ju hela tiden skjutas på framtiden.

 3. Ny SIAF ägare skriver:

  I denna aktien så tror jag det är bäst att vara långsiktigt, tänka sig i alla fall 5 år. Kortsiktigt rör krsen sig hur som helst. Därav kan kursen stå i 10 NOK eller 100NOK vid årsslutet. Men på lång sikt borde det vara nästinintill garanterad kurs över 100 NOK.

  Tankade 1000 aktier till precis :)

Lämna en kommentar