SIAF NT 10-Q inskickad, rapport lite försenad

SIAF skickade igår in en NT 10-Q som innebär att deras rapport kommer senast på måndag om jag förstår saken rätt.

Det står dock att rörelseresultatet inte kommer skilja sig så mycket från samma kvartal föregående år. Q1 2016 var kasst och vi kan alltså vänta oss att den här rapporten också blir kass. Värderingen är dock väldigt låg och med tanke på att megafarmen fortfarande antagligen inte blivit fullt produktiv än och dem andra fiskodlingarna genomgått renoveringar så kan man nog säga att en sämre rapport med råge redan är inprisad i kursen.

Förra året var resultatet per aktie runt 40 cent för det första kvartalet och med tanke på den låga värderingen är ju det ändå ett bra resultat. Dock är det kanske viss utspädning sen föregående år också.

Hur utsikterna ser ut för kommande kvartal blir intressant att se.

Etiketter:

2 kommentarer till “SIAF NT 10-Q inskickad, rapport lite försenad”

 1. SIAF! skriver:

  Riktigt deprimerat på kontot just nu. Jag har svårt att förstå varför folk säljer nu när SIAF aktierna bör vara värda absolut minst 2 * 0.8 * $3.41 = $5.45.

  2 * 0.8 då 0.8 aktier i TW direkt och 0.8 aktier direkt i TW för varje SIAF-aktie man håller. $3.41 per TW aktie i “fair value” enligt carve-out FAQ.

  Vad tror ni kommer hända under året? Får vi ex-date nu i maj?

 2. Emilez skriver:

  Japp det är verkligen en trist utveckling.

  Personligen tror jag inte på nåt ex-datum i maj eftersom saker alltid brukar dra ut på tiden.

  Jag tror att dem under andra halvåret kommer börja få bra produktion från megafarmen. Första halvåret blir nog mediokert.

  Men det är bara vad jag tror.

  Tyvärr har Kina nyss gjort en deal med USA om att öppna för amerikanskt biffkött, det kan påverka biffpriserna negativt dessvärre. SJAP kommer säkert göra bra vinster ändå men det kan påverka negativt.

  På det stora hela kommer nog vinsterna i förhållande till dagens börsvärde vara väldigt bra. Dock kommer nog det andra halvåret bli bättre än det första med tanke på att det verkar ta tid innan megafarmen kommer upp i full effektivitet.

Lämna en kommentar