SIAFs konferenssamtal går nu att lyssna på

SIAF har nu sitt senaste konferenssamtal för Q3 2016 ute och det går att lyssna på här.

Jag har inte lyssnat igenom konferenssantalet än men det viktigaste som jag förstått det hittills är att SIAF kommer att äga en större andel av akvasegmentet än många trott och att av de 32%:en av akvasegmentet som är designerat för investerare så ingår både pre-IPO-delen och IPO-delen. Floaten måste enligt börsens regler vara minst 25% så IPO:n måste vara en viss procent av aktierna för att komma upp i den andelen – dock så räknas de akvaaktier som ägs av vanliga SIAFägare också in i den siffran verkar det som.

Fram tills dess att IPO:n äger rum kommer SIAF att äga 51% av akvasegmentet om jag förstod saken rätt. Efter IPO:n kommer SIAF att behålla 19% medans 32% går åt till IPO:n plus pre-IPO-investerare.

18% av akvasegmentet kommer att delas ut som aktier direkt till SIAFs aktie-ägare d.v.s. mig och er andra som äger SIAF-aktier. Totalt sett kommer SIAF + SIAF-aktieägare att sitta på 19%+18%=37% av akvasegmentet efter att IPO:n ägt rum.

Detta är skrivet snabbt utan att dubbelkolla mina uppgifter men jag tror det är så det ligger till och i så fall är det kanonbra tycker jag.

Etiketter:

20 kommentarer till “SIAFs konferenssamtal går nu att lyssna på”

 1. fredrik skriver:

  “18% av akvasegmentet kommer att delas ut som aktier direkt till SIAFs aktie-ägare d.v.s. mig och er andra som äger SIAF-aktier.”

  betyder det att man får 18% fler aktier än det man har idag?

  äger man något fortfarande i de andra bolaget förutom aqua delen?

 2. Emilez skriver:

  Hej Fredrik!

  Det betyder att man behåller samma antal SIAF-aktier som man har idag, men dessutom delas aktier ut som motsvarar 18% av aktierna i Triway/akvabolaget.

  Så vi får alltså aktier i två bolag istället för ett.

 3. fredrik skriver:

  OK förstår och inom vilken tid tror man detta sker?
  På Ihub så var det massa spekulation innan CC om att man skulle äga för liten del i akvasegmentet, men kanske blev i nivå vad man hoppats på, vet du något om det?Kommer A aktierna finnas kvar i dem två nya bolagen?

 4. Emilez skriver:

  Ja Fredrik det verkar bli i nivå som man hoppats, så det är ytterligare ett orosmoln som är ur världen tror jag.

  Jag tror inte att A-aktierna kommer att finnas kvar i dem nya bolagen om jag förstått saken rätt. Jag ser inte heller A-aktierna som nåt jättestort problem nu när bolaget har en hyfsat tydlig plan för att skapa aktieägarvärde.

  Här kan du se vad medel-P/E-värdet är i Hong Kong:
  https://ycharts.com/companies/HKXCY/pe_ratio
  P/E-talet verkar vara runt 40, och i dagsläget har SIAF P/E straxt över ett på rullande tolv månader. Om detta går vägen så blir det en enorm uppvärdering.

 5. Strindberg skriver:

  De har flera gånger sagt att i de noterade bolagen har alla aktier samma röstvärde. A-aktierna lär väl bli kvar i holdingbolaget men med tanke på att holdingbolaget inte blir någon majoritetsägare i bolagen så kan Solomon förhoppningsvis vis inte köra sitt eget race så som han har gjort hittills.

  Det ska bli intressant att se vilka lösningar som kommer att finnas för utdelningen av aktierna i SJAP. Aktier noterade på den kinesiska börsen kommer inte att vara tillåtna i ISK, kf eller pensionsförsäkringar. Dan pratade om att det kunde bli tal om amerikanska depåbevis, men jag har för mig att Avanza inte längre tillåter handel pink sheet i kf. Det är väl inga internationella mäklare som har handel på den kinesiska börsen så det lär väl inte bli någon arbitragehandel som utjämnar kursen. Jag hoppas verkligen att det kommer en bra lösning så att man enkelt kan sälja aktierna men ändå ta del av den högre värderingen i Kina. Personligen har jag inget intresse av att äga SJAP och lär sälja så fort möjlighet ges och sedan köpa ytterligare aktier i Siaf så att man erhåller fler aktier i aquabolaget när det delas ut. Min åsikt är i alla fall att det är i aquabolaget som värdet och den stora potentialen finns och att man som aktieägare bör försöka koncentrera sitt ägande till det bolaget.

  För en gångs skulle vore det nog bara bra om det blev förseningar i noteringen av aquabolaget så att man hinner bygga upp substansvärdet ännu mer så att utspädningen sker till mycket högre kurser än vad som skulle vara fallet idag.

  Kan säkert att bli ett riktigt spännande 2017 för oss aktieägare även om jag har betydligt större förhoppningar på 2018.

 6. fredrik skriver:

  Ok, spännande tid då framför oss. Undrar då slutligen om utdelningen kommer ges årsvis i det nya akvabolaget och vilken % sats.

 7. Strindberg skriver:

  Man har inte sagt något om kontantutdelningar. Det blir nog tidigast utdelning 2018, men jag skulle gissa på att det dröjer till 2019. Jag har ingen bra åsikt om hur hög utdelningen kan tänkas bli.

 8. Emilez skriver:

  Hmm ja hoppas de hittar nån smidig lösning på det där. Låter ju som det kan vara lite komplicerat tyvärr.

 9. Strindberg skriver:

  Jag skulle uppskatta om fler engagerade sig i utdelningen av SJAP och hör av sig till bolaget så kanske vi kan påverka så att det blir en bra lösning.

  I rapporten står “Seek and complete pre-IPO stages of private placements, aiming to establish a value approximating 2 times NTA, providing an exit opportunity to said existing shareholders”. Jag tycker dock att det är orimligt att man få så dåligt betalt för sina aktier när IPO-kursen är så mycket högre och skillnaden blir ännu större när man beaktar att det högst troligt blir en kursuppgång när aktien noteras. Jag tycker att det bra alternativ vore att ens tilldelade aktier säljs i IPO för den som så önskar. Det vore en bra lösning och enkel för bolaget att genomföra om viljan finns.

  “Seek listings on recognized exchanges with the intention of establishing IPO valuations of approximately 3-4 times NTA, or approximately 12 -16 times earnings”. Det är denna kurs som jag anser att man borde erbjudas att sälja till.

 10. Fredrik skriver:

  Läste på iHub där någon gissade ett PE tal 2021 runt 50 på Hongkong och runt 35 på OTC. Någon som har någon gissning vid spinoffen vilken kurs vi kan starta med i dollar?

 11. Strindberg skriver:

  Jag fick mail från IR för en stund sedan. Jag hoppas verkligen att han har rätt så att man slipper erhålla aktier i SJAP.

  “Hej,

  Tack för ditt mail. En snabb kommentar från min sida är att jag har svårt att tro att det blir en stock dividend av aktier i SJAP, givet SJAP vid ett sådant tillfälle är listat på NEEQ. Givet att 70-80% av SIAFs aktier ägs av amerikanska och europeiska investerare som har en mycket begränsad (obefintlig) market access till NEEQ vore det olämpligt att göra en sådan stock dividend.

  Dock kan jag inte uttala mig i närmare detalj om strukturen då denna inte är satt ännu.

  Hälsningar
  Erik”

 12. Emilez skriver:

  Jepp Strindberg, men jag hoppas att vi ändå får ta del av pengarna från IPO:n av SJAP och inte någon 2*NTA-multipel eller liknande. Om man bara får 2*NTA så blir man ju grymt missnöjd för att uttrycka sig milt. Man vill ju ta del av de höga P/E-talen som finns på NEEQ.

 13. Roger Larsson skriver:

  De blir väl som vanligt att säljarna blir fega o ger sig neråt till köparna. Och varenda dag vet köparna om det. Psykologi .

  Hoppas de kommer nåt kul snart innan den är nere på 30 igen

 14. Jerker skriver:

  Ny vecka….fortsätter vi ner??? Trist om det blir så….

 15. Emilez skriver:

  Jepp det vore trist om det blev så. Vi får se.

 16. Roger Larsson skriver:

  Denna aktie behöver lite fonder köpa på sig och framförallt insiders !!! Var är ni fegisar ?
  Vad kan gå fel?.

  Sä länge de inte gör de så lär vi inte få se nån kursökning direkt.
  Folk vågar inte köpa riktigt för de vet att så fort nåt positivt kommer så stiger kurs för att kort senare dala tillbaka
  Alltid likadant.
  Så hjälp till lite siaf och köp aktier. Visa lite styrka nångång !!

 17. Anders B. skriver:

  Problemet ligger mer i att folk inte har stort förtroende för siaf, dålig ledning med Salomon, utspädning, dålig kommunikation, ett bolag som tjänar pengar men ändå behöver mer och mer kapital.

 18. Roger Larsson skriver:

  Solomon läste nog mitt inlägg igår haha ..upp idag ja tror knappt de är sant heheh

 19. Emilez skriver:

  Trevligt, dock låg volym så betyder inte så mycket. Men det skulle inte förvåna mig om vi får en bättre period framöver.

 20. Roger Larsson skriver:

  Hej

  Ja vet inte men de känns som norge vill ha upp kurs men lyckas inte få med over there? Konstigt men vilken börs är det typ som följer den ena? Känns vi hakar på usa mer än dom oss?

Lämna en kommentar