SIAF, vändning på gång?

SIAF har ju gått otroligt kasst senaste tiden, men jag börjar undra om inte en vändning är på gång nu. Anledningen är att de gånger aktien historiskt sett varit riktigt nedtryckt i de här trakterna så har det varit bottnen, i kombination med att resultatet för det tredje kvartalet med största sannolikhet kommer att bli hyfsat.

Låt oss först diskutera fallet. Jag tror att fallet delvis varit berättigat p.g.a. att finansieringsförhoppningarna återigen inte infriats. Vi får se vad som sägs om det i rapporten, om det fortfarande finns hopp eller inte. Visserligen kanske ledningen inte erkänner om det gått åt pipan utan bara förhalar det hela tills folk börjar glömma bort det – vad vet jag.

Alltså – börsfallet var kanske delvis berättigat men jag tror det blev panik till slut och alla blev rädda och ville sälja av ingen annan anledning än just att kursen gått ner. Jag själv kände så (plus finansieringsoro), och sålde lite grann som jag faktiskt köpte tillbaka idag till kursen 28,1 kr (på intradags basis en bra köpkurs i alla fall då 28 kr var dagslägsta).

Varför tror jag då att resultatet kommer vara hyfsat i tredje kvartalsrapporten? Jo anledningen är att när de postade att rapporten skulle komma lite senare så angav de att det inte skulle bli någon signifikant ändring resultatet. Detta innebär enligt denna källa att omsättning och resultat efter skatt kommer skilja sig högst 5% sen förra årets tredje kvartal.

Eftersom resultatet i Q3 2015 var $1,14 i EPS och det skett utspädning sen dess kan årets EPS för Q3 hamna runt 80 cent såvida det inte skett mer utspädning sen andra kvartalet i år. Jag har inte räknat så noga men det är nog åt det hållet mellan tummen och pekfingret, förutsatt att de inte spätt ut mycket alldeles nyligen då.

Vad vill jag komma fram till? Jo det jag vill komma fram till är att SIAF antagligen går hyfsat medans kursreaktionen den senaste tiden pekar mot katastrofförväntningar. Därför köpte jag tillbaka de aktier jag tidigare sålt idag.

Kan jag ha fel? Givetvis men det är så här jag tänker just nu. På måndag får vi se eftersom SIAF då kommer med sin rapport efter USA-börsens stängning. Jag kommer behålla aktierna jag köpte tillbaka över rapport i alla fall sen får jag se om jag minskar lite igen beroende på vad som sägs i rapporten.

Annats smått och gott som händer i SIAF är att de ska hålla en virtuell aktieägarstämma den 20:e december (mycket text) och att deras Ph.D. ANthony Ostrowski ska tala på en konferens som Leif Pagrotsky är delaktig i.

Etiketter:

21 kommentarer till “SIAF, vändning på gång?”

 1. Emilez skriver:

  Verkar som det kanske blir 6-7% utspädning. I bästa fall säkerhet för lån, i värsta fall dumpning.
  http://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=126495602

 2. Roger Larsson skriver:

  Emilez

  Ja kan inte så mycket berätta mer vad det menas?

 3. Erik skriver:

  I all välmening. Du skriver ofta “dem” där det egentligen ska vara “de”. Googla “de eller dem” för tips på hur man ska tänka.

 4. kalle skriver:

  Beror inte den utspödningen på den aktiekompensation till ledande befattningshavare som gjordes för ett tag sedan?

 5. Emilez skriver:

  Erik, tack för tipset. Jag har korrigerat artikeln. Ska försöka ha det i åtanke även om risken kanske finns att man glider tillbaka i gamla ovanor.

 6. Emilez skriver:

  Roger för att sammanfatta: Resultatet måndag kommer att bli hyfsat eftersom det framgår av deras dokument de skickade in till SEC nyligen. Dock framgår det också att det skett utspädning senaste kvartalet vilket är ett orosmoln – det kan i bästa fall vara “OK” utspädning men risken finns att det är dålig utspädning för att dra in mer pengar.

 7. Emilez skriver:

  Kalle, det är möjligt jag vet faktiskt inte.

 8. Emilez skriver:

  En annan sak är att SIAFs finansieringsplaner fortfarande antagligen är aktuella och jobbas på. Men vi får se om vi får veta mer imorgon.

 9. Roger Larsson skriver:

  Ok tack emilez.

  Ja man får väl hoppas på att utspädning är lite positivt men 99 % är det negativt iallafall om man ska se på kursen.
  Den har iallafall varit uppåt sistadagar

 10. Anders B. skriver:

  Hoppas på fina siffror ikväll vid q3 rapport

 11. Kristoffer skriver:

  Jag övergav bolaget idag. Istället för att syssla med ett grymt självbedrägeri så bestämde jag mig för att sälja de sista aktierna som jag satt på. Om något verkar vara för bra för att det är sant så är det med största sannolikhet just det. En VD som sitter på 67 % majoritet men bara står för en bråkdel av ägandet, som totalt negligerar andra och egenmäktigt styr och ställer… egentligen borde jag ha försvunnit redan där. De kan inte ens leverera rapporter i tid och har noll kommunikation med ägarna… trots att vi pratar om ett bolag vars vinst motsvarar nära miljarden!
  Oavsett kommande utveckling så har mina pengar inget att göra i ett företag som Sino agro food.

 12. fredrik skriver:

  Hur såg ägandet ut när du gick in?

 13. Emilez skriver:

  Ok Kristoffer jag förstår dig även om jag misstänker att det är dålig tajming att gå ut nu. Förhoppningsvis har du även sålt högre än nuvarande kursnivå.

 14. Roger Larsson skriver:

  Skummade igenom lite och rapporten är bra ingen tvekan.

  De fortsätter att arbeta med stor asiatisk bank för större lån.
  Undrar om det är banken som de arbetat med hela tiden ??

  Eller sket det sig och sen gått vidare till annan ?
  Avknoppningar verkar oxå på g.

  Deras utspädning gjorde så att de frigjorde kapital till kostnader.

  Som sagt ja är ingen stjärna på att läsa engelska men företaget verka gå enligt plan men allt tar mycket längre tid än vad ja tänkt mej.

  Undrar om kursen rör sig uppåt nu? Borde ju det tycker ja

 15. Roger Larsson skriver:

  Utspädning får ja ingen klarhet i. Nån som är duktigt på att läsa rapporten.
  Översatte lite på Google.
  Måste ändå säga att när ja läser lite i rapporten så blir ja lugn de ser ljust ut för framtiden. Rätta mej om ja har fel

 16. Roger Larsson skriver:

  Öppningen visar att rapporten var bra :)

 17. Roger Larsson skriver:

  Var är alla experter; )

  De jag väntar på är att mäklare kunskapsfolk rekar aktien. Då blir de 50 norsk fort
  Folk vågar inte riktigt köpa nu. Finns köpare runt 30 men de vågar inte

 18. Roger Larsson skriver:

  Jordanfonden lägger info om några timmar…intressant även om de inte får spekulera ( insider )

 19. kalle skriver:

  Roger! Vilken rapport är det du har läst?

 20. Roger Larsson skriver:

  Som sagt ja är ingen expert tycker du inte om rapport?

  Några till är nöjda aktien går upp.

  Business wire

 21. kalle skriver:

  jag såg den nu. Den har inte skickats ut som vanligt och finns inte heller på deras hemsida. Underligt

Lämna en kommentar