Såna krav har ett vettigt land för medborgarskap

Merit Wager redogör för en del av skillnaderna på kraven för att få medborgarskap i Finland respektive Sverige. Inte oväntat är dem svenska kraven oförlåtligt slappa vilket innebär att vi får och har fått en massa nya svenska medborgare som inte är värdiga medborgarskapet. Fotbollslaget Sverige rekryterar dem sämsta spelarna och vad händer då med laget? Migrationen är huvudproblemet men dem slappa medborgarskapslagarna är också ett mycket stort problem som bara kommer växa eftersom det kommit så många migranter från Mellanöstern och Afrika de senaste åren.

Är det här en grupp människor som vi vill ska ha rösträtt i vårt land? Nu är visserligen inte etniska svenskar heller dem skarpaste knivarna i lådan vad gäller röstande men min uppfattning är att det blir värre när en massa folk från Mellanöstern och Afrika får rösträtt.

I de flesta länder torde det upplevas som en självklarhet att krav ställs på den som söker något så värdefullt som medborgarskap i landet. När man, som i Sverige, varken ställer krav på styrkt identitet eller att man ska kunna läsa och skriva på landets språk, devalverar man värdet av det svenska medborgarskapet. För alla. Också för ursprungssvenskar.

Etiketter:

3 kommentarer till “Såna krav har ett vettigt land för medborgarskap”

 1. Tore Johansson skriver:

  Japan, som inte tar emot invandring har nu den högsta statsskulden i världen. Tillsammans med sin åldrande befolkning säger jag bara lycka till med den politiken.

 2. 25 procent 2018 skriver:

  Nu pratar du om en annan ytterlighet. Tror du på riktigt att asylinvandring skulle vara lösningen på Japans problem?

  Riktig arbetskraftsinvandring är det inget fel på. Inte heller på adoption eller anhöriginvandring till folk som klarar sin försörjning. Det som kostar är asylinvandring, och deras anhöriga som sedan har rätt att komma hit. Vi behöver tillfälliga uppehållstillstånd för alla. Gärna tills de visat att de klarat sin försörjning i ett antal år, eftersom de efter ett antal år i yrkeslivet här helt klart är anställningsbara om de skulle förlora sitt arbete.

  Japan behöver i min mening lätta på sin syn på arbetskraftsinvandring, och göra det lättare för arbetskraft att komma in och få stanna. Det finns väldigt många som är intresserade av Japan idag, och många som väldigt gärna vill flytta dit och jobba. Jag skulle tro att det största hindret är att du inte klarar dig med enbart engelska, såvida du inte har en högre utbildning och lyckas hitta ett jobb på ett icke-japanskt företag.

  Det är också två väldigt olika saker, att släppa in folk permanent/temporärt och att ge dem medborgarskap.

 3. Emilez skriver:

  Det är ju inte säkert att det finns ett samband mellan Japans statsskuld och dess invandringspolitik.

  För övrigt kanske Japan kan hantera sin situation hyfsat genom att centralbanken köper upp skulden (kanske funkar, jag vet inte)
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-06-01/japan-s-debt-burden-is-quietly-falling-by-the-most-in-the-world

  En annan grej vad gäller Japan är att jag vet personligen fem kineser som invandrat dit och jobbar där. Visserligen anekdotiskt men Japan har ju inte nollinvandring i alla fall. Och som 25 procent 2018 skriver så är det ju asylinvandring som är problemet och inte arbetskraftsinvandring rent generellt.

Lämna en kommentar