Protector Forsikring rapport

Idag kom Protector Forsikring med rapport och är i skrivandets stund ner 8% trots att de gjorde tre gånger mer i vinst det här kvartalet än för ett år sedan, tack vare stark utveckling av investeringsportföljen.

Det är en combined ratio på 97% som spökar, och det innebär typ att Protector bara hade en marginal på ca 3% på försäkringarna under det här kvartalet (i den marginalen ingår enbart försäkringarna och inte investeringsportföljen). Det är problem i Danmark och Norge som orsakat detta. Problemen väntas kvarstå året ut men från och med 2017 väntas situationen förbättras.

Du kan hitta rapport och presentation här. Videopresentation finns här.

Det finns positiva saker också, tillväxten i Sverige och vad det verkar även Storbritannien är väldigt stark.

Vad är då mina tankar om det hela? Ja det är trist att resten av 2016 kommer vara halvdant men min känsla är ändå mer åt att det är en bula i vägen och att Protector kommer på banan igen under 2017. För investeringsportföljen hade fjärde kvartalet börjat bra och med lite flyt kan den täcka upp så att resten av 2016 ger hygglig vinst ändå.

När man tänker efter så är det ju inte så fasligt långt till 2017 börjar och när den fjärde kvartalsrapporten för 2016 presenteras i februari så kommer vi att få mer indikationer om huruvida Protector kommit på rätt köl igen. Det sagt så blir det kanske lite halvtrist väntan fram tills dess.

Etiketter:

Lämna en kommentar