Avensia intressant bolag

Avensia är ett ganska intressant bolag jag fick upp ögonen för idag och köpte en liten post. Det blir att bevaka utvecklingen och om de fortsätter att leverera bra resultat så ökar jag kanske inom ett halvår.

Avensia är en blandning av konsult- och produktbolag och min känsla är att de kommer att kapitalisera mer och mer på att vara ett produktbolag också. Deras produkt hete Storefront och Avensias fokus ligger på e-handelslösningar.

Avensias konkurrensfördel är att dem är experter på kombinationen av Microsofts affärssystem och episerver om jag förstod saken rätt, och det är tydligen en nisch med stora möjligheter vilken också visas på den starka tillväxten och dem goda referenserna.

Lyko.se använder en webbbutik gjord av Avensia och du kan nog hålla med om att den är snabb och bra att klicka runt i.

Plus är att bolaget levererar bra omsättnings- och vinsttillväxt och känslan är att bolaget kommer fortsätta göra det. Caset hänger på att tillväxten fortsätter, men  min känsla är att den kommer göra det.

I videoklippet nedan kan du se en intervju med VD:n för Avensia, han ger ett intryck av genuin kvalitet.

 

Avensias senaste rapport hittar du här, den visar en omsättningstillväxt på 35% och en vinsttillväxt som är mycket högre än så.

Avensia är dock inte så lågt värderade, det är det största problemet. På Q3:s vinst gånger fyra så värderas dem till P/E 25. Dock tycker jag att det kan vara värt att göra en initial investering och se om tillväxten fortsätter, för att sen öka min investering om tillväxten fortsätter. Det är ju inte omöjligt att tillväxten blir ännu snabbare heller.

Bibehåller Avensia sin tillväxt i några år ser jag dagens kurs som en helt okej ingångspunkt.

Jag får väl dock inflika att jag inte följt bolaget så länge och det här är alltså mitt initiala intryck.

 

Etiketter:

Lämna en kommentar