Fenfisken lyfte SIAF – kvartalsrapport andra kvartalet 2016

SIAF släppte idag sin rapport och det var en riktigt stark rapport, läs sammanfattningen här. Nettovinsten blev 82 cent per aktie under kvartalet och SIAF värderas just nu efter ca 7% kursuppgång under dagen i USA till $5,4. Observera att 82 cent bara är under ett kvartal så värderingen känns riktigt låg just nu och personligen tror jag att uppgången fortsätter.

En sak som bidrog starkt till det goda resultatet var att SIAF börjat köpa in hyfsat stor fenfisk som får växa till sig det sista i SIAFs fiskodlingar. Fenfisk utgår jag från att det är en blandning av olika fiskar helt enkelt. Just SIAFs flexibilitet är en stor styrka där de vid ett flertal tillfällen nu hittat nya affärsmöjligheter som ger god vinst. Tidigare var det ålen som gav god vinst och den drabbades ju senare av problem men nu har vi fått fenfisk istället. SIAFs förmåga att ställa om sig är något jag ser som mycket positiv.

Det är inte bara intjäningen som var god utan det kom också goda vibbar angående den finansiering och de avknoppningar som är på gång. När SIAF lyckas knoppa av sin biffindustri så kommer förhoppningsvis SIAFs ägarandel av den ökas också eftersom SIAF plöjt in mycket mer pengar än vad den 45%-iga ägarandelen motsvarar (men p.g.a. kinesiska regler har SIAF inte kunnat äga mer än 45% – något som en avknoppning förhoppningsvis kan fixa till). Om biffindustrin lyckas avknoppas i Kina som tänkt kan vi nog dessutom få en riktigt bra värdering på de tillgångarna.

Beef and Cattle (SJAP):  The Company has been working closely with well
regarded Securities Firms, a CPA firm and a China Law firm, to carve out and
list SJAP through the National Equities and Exchange and Quotations Board
("NEEQ"), which operates the National Third Board exchange in China. The
following are major milestones categories, with time targets estimated on a best
efforts basis

En annan sak som utvecklats mycket positivt är SIAFs handelsdivision som med hjälp av nytillkommen finansiering lyckats utöka sin handel med 161% och åstadkommit en god marginal på 11,5%. Handelsdivisionen utgör nu en betydelsefull vinstmaskin för SIAF.

Etiketter:

5 kommentarer till “Fenfisken lyfte SIAF – kvartalsrapport andra kvartalet 2016”

 1. Krister skriver:

  Hurra!

 2. Roger Larsson skriver:

  Jadu krister egentligen hurra..surt detta snart en tia ner sen gårdagens topp. Är det nån som vill spekulera?

  Om ni bolaget är så fantastiskt på g varför köper då inte ledningen aktier?
  Är det den väntan som gör att folk väljer att sälja med förlust?
  Vill egentligen inte vara negativ men blir de verkligen lån?
  Är det ingen som tror på nyemission?
  Som ni märker så är ja inte så insatt duktig .

  Sen pratar folk om avknoppning vad innebär det för mej?
  Sen talas det om börsen för nytt bolag vad innebär det då för mej som har aktier i siaf?

 3. Emilez skriver:

  Hej Roger!

  Min spekulation är att det är nån storägare som tröttnat och vill sälja sina aktier nu när det finns köpintresse. Men det är bara min spekulation alltså.

  Nyemission är inte aktuellt tror jag inte men däremot kanske de plockar in lite pengar i samband med att de knoppar av nåt bolag.

  Angående avknoppningen, om de lyckas knoppa av biffindustrin på en lista i Kina med p/e 30 så blir det en mycket stor värdeökning om man tänker att bolaget idag värderas till p/e två.

  Inte svar på allt men en del. Sen finns det ju risker att saker går fel eller att avknoppningarna inte sker på ett sätt som är tillräckligt fördelaktigt för aktieägarna. Själv är jag positiv till SIAF på dagens kursnivåer i alla fall och köpte faktiskt några styck.

 4. Roger Larsson skriver:

  Hej alla siaf.

  Villen tystnad och ingen aktievolym.

  Även här ingen som skriver längre.
  Jag tycker de är så kul när de skrivs här.

  Tyvärr har ja inget att komma med men kanske någon har några tankar?

 5. Emilez skriver:

  Hej Roger!

  Ja det är lite segt. Nu är det snart konferenssamtal igen så då blir det en uppdatering på bloggen i alla fall.

  Mina tankar är att det ser bättre ut just nu än på länge för SIAF eftersom de har fröbättat sitt resultat kraftigt och har en ny finansiering på gång.

Lämna en kommentar