Railcare bra rapport, portföljuppdatering

Idag kom Railcare med sin rapport, läs här. Fjolåret avslutades lite olyckligt men Railcare visar med den här rapporten att det var en tillfällig svacka och nu är dem tillbaka med full styrka. Jag tror att företaget i dagsläget handlas nånstans till P/E 13 till 15 på 2016 års vinst och eftersom bolaget är ett tillväxtbolag som verkar växa kraftigt så tror jag att värderingen kan gå upp under året.

50% uppsida till slutet av året ser jag som fullt möjlig om bolaget får lite medvind. Får bolaget medvind kan ju kursen gå ner också men jag tror uppsidan är betydligt större än nedsidan.

Läs VD-intervju om Q1-rapporten här samt se lite diskussion på börssnack här.

Jag ökade i Railcare och minskade i Tikspac efter att ha uppdaterat modellvärdena för de här bolagen. Förhoppningsvis kan min modell hjälpa mig att bättre allokera mina pengar. Maxvärdet i modellen är 100 och Railcare får 64 (beräkningen gjord innan dagens rapport) och Tikspac får 41. Visserligen kom Tikspac med goda nyheter idag också men det känns ändå rätt att ha gjort den här förändringen i portföljen.

Uppdaterad modell kan du se nedan. Jag har vissa regler som måste vara uppfyllda också så enbart ett högt modellvärde räcker inte för att jag ska kunna öka i respektive bolag. Reglerna är till för att minska risken i portföljen.

Några andra bolag som jag lagt in i modellen är MSAB, Vitec, Invisio och Bahnhof.

Modell

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna en kommentar