Köpte lite Sportamore och OneREIT

Det blev lite impulsköp senaste veckan, dels Sportamore som verkar växa på bra och närma sig lönsamhet och så OneREIT som är en kanadensiskt trust som ger ca nio procent i direktavkastning.

Det fina med kanadensiska REITs är att man kan kvitta den utländska skatten mot skatten på sin kapitalförsäkring. Eftersom REITs just är kända för sina höga direktavkastningar känns det bra att utnyttja detta.

Etiketter: ,

2 kommentarer till “Köpte lite Sportamore och OneREIT”

  1. Erik skriver:

    Hur funkar detta med att kvitta skatten? Har jag missat.

  2. Emilez skriver:

    Hej Erik!

    Jag fick nedan mail från Avanza vilket är ett indicie på att det fungerar i alla fall.

    Exakt hur det funkar är nog att man räknar av den utländska källskatten mot skatten man får på sin kapitalförsäkring. Vissa banker sköter detta åt kunden, t.ex. verkar Avanza göra det.

    Nedan mail fick jag nyligen men avser 2013 så det tar alltså ganska lång tid innan man får tillbaka pengarna – men huvudsaken är ju att det fungerar.

    “Hej!

    Inom kort kommer du få *** kronor insatt på din försäkring. Beloppet avser återbetalning av utländsk källskatt, som belastat din försäkring under 2013. Bakgrunden är att Avanza Pension begärt så kallad avräkning av utländsk källskatt mot avkastningsskatten hos Skatteverket och fått denna beviljad. De pengar du får tillbaka är alltså din andel av denna avräkning. Självklart kommer Avanza Pension begära avräkning för utländsk källskatt även för nästkommande år.

    Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss genom att besvara detta meddelande. Du kan även ringa oss på telefon: ****.
    Med vänliga hälsningar
    Avanza”

Lämna en kommentar