Trodde för ett ögonblick att Merkel gjort nåt bra

Jag läste att NATO skulle hjälpa till med EU:s gränsbevakning för att hindra flyktingsmugglare. I min naivitet så trodde jag att de skulle göra det vettiga och skicka tillbaka migranterna till varifrån dem kom, men dessvärre visade det sig att det bara handlar om att samla in information för att kunna hjälpa till att hinda trafficking.

Det har gått så lång tid och ännu tas inga resoluta åtgärder för att hindra europas flyktingkris och se till att hjälpen ser i närområdet istället för i Europa. Man tar sig för pannan.

Mr Stoltenberg said the mission would not be about “stopping or pushing back refugee boats”.

Nato, he said, will contribute “critical information and surveillance to help counter human trafficking”.

Det finns dock en positiv kommentar som tyder på att det kan handla om att skicka tillbaka flyktingar till Turkiet.

Germany Defence Minister Ursula Von der Leyen said several Nato members had pledged warships and that any refugees rescued would be returned to Turkey, a fellow Nato ally.

Vi får hoppas att Stoltenberg svamlar och att Von der Leyen har rätt. Flyktingarna som räddas från att komma till Europa och istället skickas tillbaka till turkiet blir nog väldigt tacksamma, om man får vara lite ironisk.

Etiketter:

2 kommentarer till “Trodde för ett ögonblick att Merkel gjort nåt bra”

 1. 25 procent 2018 skriver:

  Hej, vet inte om du redan sett den här intervjun med Hans Rosling, annars hade det varit trevligt att läsa ett inlägg om det framöver! =)
  Själv hade jag inte sett den innan, trots att jag är väldigt engagerad i vår migrationspolitik.

  Det han säger är att kostnaden för flyktingmottagandet i Sverige är dubbelt så stor som UNHCR’s budget för alla 60 miljoner flyktingar som finns i hela världen. Hur sjukt är inte det?

  http://www.svd.se/man-hade-kunnat-salja-asylratten-for-20-000-spann/om/svenskt-flyktingmottagande

  Hur långt kan man tillåtas gå med rättfärdigandet av ett kraftigt ökat asylmottagande när verkligheten ser ut på det här sättet?

  Helst krasst, för varje extra person vi gör plats för i Sverige, tar vi maten ur munnen (och allt annat för den delen) på 20 flyktingar i närområdet. För varje ensamkommande flykting”barn” kunde vi gett 80 flyktingar i närområdet en anständig tillvaro med alla grundbehov tillfredsställda, inklusive saker som skolor åt barnen.

 2. Emilez skriver:

  Hej 25 procent!

  Jag har kanske sett videon vid nåt tillfälle, jag känner igen det där om att kunna sälja flyktingrätten.

  Just nu hinner jag inte titta på den då jag både tillfälligt blockerat svenska nyhetssajter där jag har min dator och snart ska iväg och spela brädspel. Men antagligen tittar jag senare.

  Jag postar dock ditt inlägg på bloggen så får alla besökare en chans att se den.

Lämna en kommentar