Norsk fond köper 6% av SIAF

Norska Incentive Active Value fund har köpt 5,6% av SIAF, se SEC filing. En intervju med Incentive Active Value fund kan du hitta här.

Att en norsk fond köpt in sig på en så pass stor andel i SIAF gör att man får beteckna listningen i Norge som en stor framgång eftersom ett viktigt mål är att få in institutionella investerare i SIAF. Att en fond redan köpt 5,6% av aktierna är ju riktigt signifikant.

Visst verkar vi få vänta på en kursuppgång men om fonder fortsätter investera i SIAF lär vi nog se en kursuppgång förr eller senare. Givetvis beror det även på om fonden fått köpa aktierna över öppna marknaden eller om de fått köpa nytryckta aktier. Är det nytryckta aktier påverkas inte aktiekursen så mycket. Förhoppningsvis är det dock inte nytryckta aktier.

En annan intressant ny aktieägare är Apollo Asset Limited som tydligen en norsk miljardär vid namn Arne Fredly ligger bakom.

En annan liten grej är att svenska Delphi publicerat en nyhet om att de hjälpte SIAF lista sig i Oslo. Inget viktigt men lite kul kanske.

Rättelse: Som SIAF! (ej företaget utan kommentar nedan) påpekar så köptes aktierna av den norska fonden innan SIAF listades i Oslo. Det är alltså inte alls säkert att aktieköpet hade något med listningen i Oslo att göra.

Etiketter:

6 kommentarer till “Norsk fond köper 6% av SIAF”

 1. SIAF! skriver:

  Läs dokumentet noggrant en gång. “Date of Event which Requires Filing of this Statement” är 2015-12-31, dvs innan listningen på Merkur market.

 2. Emilez skriver:

  Tack för påpekandet SIAF! Nu är en rättning införd.

 3. Purchaser skriver:

  Emilez, såg inte kommentarerna på din blogpost före jag postade på iHub så jag trodde du syftade på SIAF och inte “SIAF!” som kommenterat ovan. Sorry!

  “det skedde definitivt inte på den öppna marknaden” – du menar säkert att det inte skedde på Merkur Market vilket är helt korrekt men OTCQX är fortfarande en öppen marknad. Det är lätt att det blir missförstånd om du inte förklarar hur köpet har gått till om du först skriver så starka ord som citerat ovan.

  Jag har i en ny post på iHub kommenterat att Incentive troligtvis har konverterat en del av sitt innehav till Merkur Market eftersom de använde BNY Mellon som “depositary bank” enligt ett dokument jag hittade på nätet. Det senaste utdraget från Oslo VPS visade ju att BNY Mellon var 3:e största ägare av SIAF på Merkur dvs av de 9,5 miljoner aktier som finns där (SIAF totalt idag ca 20 miljoner aktier OTCQX + Merkur).

 4. Emilez skriver:

  Japp Purchaser det lyckades visst bli en del missar av mig i det här inlägget, tog bort det där om öppna marknaden och förtydliga om SIAF!.

  Bra grävt om Incentive.

 5. Strindberg skriver:

  Jag frågade igår om produktionsstarten för Mega-farmen.
  Jag erhöll nedanstående svar. Hoppas verkligen att det kommer positiv info förutom produktionsstarten. Det vore underbart om man har ökat takten så att man kan ta igen en del av förseningarna.

  “Hej Strindberg,

  Tack för din fråga och ditt e-mail.

  Vi avser att inom närtid ge en uppdatering avseende zhongshanprojektet och produktionen därvid som besvarar dina frågor nedan.

  Trevlig kväll
  /
  Erik Ahl”

 6. Emilez skriver:

  Jepp, får hålla tummarna det är ganska trist utveckling på aktien för tillfället.

Lämna en kommentar