Lyckad första handelsdag för SIAF i Oslo

Det fanns en oro om att SIAFs listning på Merkur-listan i Oslo skulle leda till en dåligt omsatt aktie, men åtminstone så tyder första dagens handel på att så inte behöver bli fallet. Det var god fart i handeln och 13 miljoner norska kronor omsattes. 

Två saker att tänka på är dock att å ena sidan så var det första handelsdagen och intresset för att handla aktier var antagligen större än normalt. Å andra sidan så verkar inte de som har Nordnet som mäklare kunna handla i aktien än utan det blir först om ett par veckor – och Nordnet är en stor mäklare för SIAF.

Summa summarum så ser det bra ut och eftersom Avanza förlängt erbjudandet om att flytta över aktier till Norge till den 24:e januari så kommer jag om likviditeten i Norge är fortsatt bra att flytta över det mesta av mina återstående aktie dit. Hittills har jag flyttat över 25% men jag kanske flyttar över så att jag har 75-80% i Norge. Vi får se.

2 kommentarer till “Lyckad första handelsdag för SIAF i Oslo”

 1. Strindberg skriver:

  Du och även alla andra bör konvertera alla era aktier.
  Det är en fördel för alla aktieägare ju färre aktier som finns i USA.
  Ju färre aktier som finns där desto svårare blir det för blankare att låna aktier och intresset för att hålla på och manipulera aktiekursen kommer att sjunka drastiskt om likviditeten sjunker.

  Det kan blir ett riktigt kul år om vi även kan få positiva nyheter från bolaget.
  Hoppas att man börjar arbeta mer offensivt och börjar skicka ut pm när det finns positiva saker att berätta och inte vänta och gömma informationen i några undanskymda rader i rapporterna som man så ofta gjort hittills.

 2. Emilez skriver:

  Japp det bästa vore ju om så många som möjligt konverterade och visst vore det kul med lite goda verksamhetsnyheter efter den problemfyllda hösten.

  Megafarmen borde ju komma igång så smått snart och kanske att de kan fixa mer finansiering nu när de listats i Norge.

Lämna en kommentar