Ensamkommande kostar som försvaret nästa år

Ja jag vet inte om man ska skratta eller gråta men nästa år kostar mottagandet av ensamkommande lika mycket som det svenska försvaret. Då kanske ni invänder att det svenska försvaret är väl så nedbantat så det säger väl inte så mycket, men dessvärre är det så att vårt försvar har den fantastiska kombinationen att det både är dyrt och dåligt på samma gång. Sveriges försvarsförmåga har tillintetgjorts men kostar nästan lika mycket som när det var värnplikt enligt SVT:s dokumentär i Dokument Inifrån (jag kollade lite slarvigt men är ganska säker på att de sa så i dokumentären).

Jag hörde med ena örat på ett reportage i Sveriges Radio om dem ensamkommande och det verkar som att det är nån form av by- eller släktkultur i Afghanistan som gör att släkten eller byn bestämmer vilka ungdomar som ska skickas iväg till Sverige. Det är illa att Sverige låter sitt välfärdssystem utnyttjas på det här sättet och dessutom får vi en skev befolkningssammansättning då nästan alla ensamkommande är män som kommer hit.

Det vi borde ha gjort från början och bör göra framöver är att hjälpa enbart genom hjälporganisationer som UNHCR och andra hjälporganisationer och inte ta emot några flyktingar alls i Sverige. Istället bör vi se till att världens 60 miljoner flyktingar får de 25 kr/dag att leva på som behövs för ett drägligt liv – pengar som de inte får idag. Dessutom bör vi se till att så många som möjligt av de som kommit till Sverige de senaste åren får lämna Sverige när de inte behöver asyl längre – eller om de kan avvisas till deras första säkra land som de kom till.

Samtliga länder som gränsar till Sverige är säkra länder, och därmed bör Sverige inte ta emot flyktingar därifrån förutom i vissa ovanliga undantagsfall. Moderaterna har redan nu lagt ett förslag om att direktavvisa flyktingar till de säkra länder de kommer ifrån. Sveriges stöd bör enbart gå till de som behöver det bäst – de i närområdet.

Etiketter:

3 kommentarer till “Ensamkommande kostar som försvaret nästa år”

  1. 25 procent 2018 skriver:

    Man blir mörkrädd. 1% av BNP enbart på ensamkommande flyktingbarn som var och en kostar omkring 2000:-/dag. Jämfört med de 25:-/dag de hade kostat i flyktingläger. Sverige hjälper hellre 1 flykting här, än 80 på plats. Det känns bättre i samvetet när man öppnat sitt hjärta (och stängt av sin hjärna).

    Jag mår illa.

  2. Emilez skriver:

    Jepp det är sinnessjukt.

  3. Uffe skriver:

    Det kostar och naturligtvis bör det få kosta. Men inte hur mycket som helst. Rimlighetens gräns är passerad. Det vår hulda regering gjort är bra, men sent, för lite, men rätt. Att komma hit från Afghanistan betyder att man passerat minst fyra men förmodligen fler säkra länder på vägen.

Lämna en kommentar