Skänkte pengar för demonstration mot regeringen

Jag skänkte idag pengar för att stödja en demonstration mot regeringen. Även du kan skänka pengar och stödja vad som verkar vara en god sak. Förhoppningsvis kan jag delta i nästa demonstration själv i slutet av oktober.

Jag skänkte en del pengar nu, och om de startar crowd funding så skänker jag ännu mer då. Även om de inte startar crowd funding kommer jag antagligen skänka mer senare i och för sig.

Dagens Industri skriver idag en ledare som går att anknyta lite grann till anledningen för demonstrationen.

Demonstrationens informationstext, se i dess fullständighet i Facebookgruppen:

En Demonstration FÖR Nuvarande regerings AVGÅNG.
För oss, folket, oavsett partitillhörighet som tröttnat.

Vi kräver en regering som ser till Sveriges invånares Trygghet och Värdighet.

Landet har missköts
Är du precis som oss Trött och Oroad över vårt lands snabba förfall och besviken på vår sittande regerings ansvarslösa ställningstagande till allt som sker.

Vi har i Sverige idag 2015:

* 30-tal explosioner i Malmö hittills i år
* 55 No Go Zoner- som förnekas av vår inrikesminister
* Gruppvåldtäkter som ökar
* Skottlossningar och Gänguppgörelser
* Bilbränder
* Hedersmord
* Barnäktenskap accepteras
* Massmedia som mörklägger
* 225.000 Fattigpensionärer
* Acceptans och Förnekelse av det Organiserade Tiggeriet
* Bristfälliga bakgrundskontroller av nyanlända
* Brutala Mord

Listan kan göras lång på allt det vår regering tillåter ske i jakten på att vara en Humanitär Stormakt.

Vi fick NOG när tragedin skedde då två människor mördades brutalt inne på IKEA i Västerås den 10/8-2015.

NU RÄCKER DET!
Och känner Du som oss så är du hjärtligt välkommen att delta.
Din röst är VIKTIG – DU är VIKTIG!

Etiketter:

6 kommentarer till “Skänkte pengar för demonstration mot regeringen”

 1. Tom skriver:

  Rädd för att du behöver en hälsosam dos Hans Rosling. All statistik pekar på att samhället blir tryggare och säkrare. Nyss inkommen stat visar på minskad mängd arbetslösa och bättre tillväxtsiffror. Om detta är ett land i kris så förstår jag inte hur ett välmående skall se ut?
  Sedan kan man ha synpunkter på vissa samhällsfunktioner som vård och polis. Det finns helt klart utrymme för förbättringar. Nu skaffar regeringen sig mer utrymme för det henom skattehöjningar. Alternativet är att köra på i Alliansens anda med utförsäljningar och sjunkande investeringar i all infrastruktur, eller, som jag antar du är inne på, SD och stänga gränserna. Det är ett fritt land så du får själv bedöma vilken lösning du tror på. Men snacket om ett land satt i brand är ju bara löjligt.

 2. Emilez skriver:

  Hej Tom!

  Jag tror inte heller att landet är satt i brand, men jag är ändå bedrövad över hur samhället utvecklas åt fel håll.

  Även Hans Rosling är ifrågasatt.
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hans-rosling-slirar-om-flyktingkrisen/
  Jag ser det som att han har en agenda och på den agendan ligger inte svenskarnas bästa högst upp i prioritetslistan.

  För egen del är det mest att andelen singelmän gentemot singelkvinnor är väldigt många bland flyktingarna och de ensamkommande flyktingbarnen. Har sett att det vid nån tidpunkt var runt sju singelmän per singelkvinna från Syrien.

  Detta kommer att leda till att många svenska män inte kommer hitta en kvinna inom landet eller få en sämre kvinna än vid normal könsratio. Personligen har jag nu en flickvän kan jag påpeka men ändå så är det här ett stort svek mot de svenska männen att det inte ens diskuteras.

  Mitt andra huvudskäl är själva känslan jag får av att samhället blir otrevligare och mindre tryggt. Oavsett om det är sant eller inte så är ju känslan på riktigt.

  Angående arbetslösheten så är det vad jag förstått en väldigt hög andel av de arbetslösa som är väldigt långt ifrån arbetsmarknaden (t.ex. nyanlända), d.v.s. jämviktsarbetslösheten är hög. Så arbetslösheten kanske förblir hög även om det inte skulle komma nån ny lågkonjunktur. Men oftast så kommer det ju lågkonjunkturer med jämna mellanrum.

  Sen ser jag det som att det förvärrar bostadsbristen.

  Skolan påverkas också negativt.

  Och framförallt att man kan göra minst lika mycket nytta genom att skänka till olika hjälporganisationer, så det är i stort sett i onödan vi får alla de här problemen. Vissa personer glömmer att de som är i och runtomkring krisområden också är människor, inte bara dem som har resurser och styrka att komma till avlägsna Sverige.

  Just att det är nästan helt i onödan är det som grämer mig mest, UNHCR och andra hjälporganisationer är grymt underfinansierade, så i dagsläget så det hade funnits andra hål att stoppa pengarna i samtidigt som man slipper de sociala problemen på hemmaplan.

 3. Tom skriver:

  Först och främst vill jag lovorda dig för ditt sansade och sakliga resonerande. Misstänker att vi ligger väldigt långt ifrån varandra politiskt, vilket oftare än inte resulterar i pajkastning.
  Vad gäller Hans Rosling har jag faktiskt aldrig varit ett jättefan, men han är så trendig just nu så det är lätt att namedroppa honom för ett igenkännande.
  Vad gäller könsration så betvivlar jag att det spelar någon stor roll. Under andra världskriget var det övervägande kvinnor som kom, och mig veterligen “konkurrerade” de inte ut svenska kvinnor. Ett mera extremt scenario där Sverige tar emot 300.000 syriska flyktingar (tror inte detta inträffar) skulle, med dina siffor, skeva till ration med ~2,5%. Tror inte samhället skulle gå under för det? Däremot blir det ett politiskt och humanitärt misslyckande om vi placerar 300.000 syriska flyktingar i ett flyktingläger i Norrland för att vi helt saknar beslutskraft och krisplan. Jag hoppas att vi inte hamnar där.
  En lustig trend i debatten om syrierna är hur de å ena sidan är lyxflyktingar, och å andra sidan är fattiga och hjälplösa. Dvs antingen är de välutbildade och resursstarka (och torde då vara “rätt” sorts invandrare) och förtjänar inte att komma hit, eller så är de en enorm kostnad som vi inte kan uppbära. Jag vet inte vilket som stämmer bäst, men tycker personligen det är oärligt när motstridiga resonemang används av samma personer i olika lägen.
  Däremot kan jag hålla med de som tycker att det är en väldig massa hyckleri i Europa just nu. Det pekas finger på andra men så fort strömmen vänder sig mot sitt eget land skall gränsen stängas. Riktigt patetiskt, och knappast något som stärker politikerförtroendet. Våra ledare måste tala klarspråk och ha en konsekvent agenda. Det gäller även i andra frågor som exempelvis i Sverige om ränteavdraget där de bara visar svaghet och inkonsekvens.

 4. Emilez skriver:

  Tack för det Tom, och det är kul att du också är sansad och saklig.

  Angående könsfördelning så får man titta på den ålder då folk skaffar familj e.t.c. tycker jag. Enligt nedan artikel kan det komma att gå 130 män per 100 kvinnor i de årskullar där det kommer ensamkommande barn.

  http://www.svd.se/obalansen-mellan-konen-kan-bli-stor/om/debatt

  Även bland vuxna flyktingar är det enormt överskott av singelmän gentemot singelkvinnor.

  Du skriver att det var övervägande kvinnor som kom som flyktingar till Sverige efter andra världskriget – jag blir övertygad när jag ser en källa men låt oss säga att det är så. Om nu svenska kvinnor skulle blivit utkonkurrerade skulle det antagligen inte skrivits så mycket om det på den tiden – tänk på att det knappt skrivits något seriöst om det i Sverige att tala om på decennier trots att vi har Internet e.t.c..

  Vi vet alltså inte om Svenska kvinnor blev utkonkurrerade eller inte eller hur det var. Du vet inte att kvinnorna blev utkonkurrerade men du vet inte motsatsen heller.

  Jag tror att svenska män blir utkonkurrerade i signifikant omfattning – och eftersom vi inte vet och det dessutom finns alternativa sätt (UNHCR t.ex.) att göra världen till en bättre plats så finns det ingen anledning att ta risken med mansöverskottet.

 5. Tom i bollen skriver:

  Jag orkar inte läsa allt ni skrivit, men ville kommentera på “Du skulle behöva en stor dos Hans Rosling” och “Vi står nog långt från varandra politiskt”.

  Det Hans Rosling sa angående kostnaden för flyktingar som vi tar hand om här hemma kontra vad UNHCR behöver för att ta hand om SAMTLIGA flyktingar (ca 97%) nära krisområdet är EXAKT det som SD har påtalat om och om igen. Jag är fascinerad av att SD klassas som rasister medan Hans Rosling blir hyllad av PK-media, när de säger exakt samma sak. Lyssna igen, 20 miljarder kostar de 3% av syriska flyktingar som kommit till Europa, per år. 15 miljarder läggs på UNHCR att ta hand om resterande 97%. Det saknas 22 miljarder för UNHCR. Undrar hur man skulle kunna fixa så att ALLA dessa flyktingar kunde få en dräglig tillvaro trots att de drivits från hus och hem…

  För all del, fortsätt rösta på partier som TAR från biståndsbudgeten för att finansiera mer invandring. Du är som 80% av alla andra “icke-rasister” som tycker ni är duktiga som “står upp” för folks “rätt” att komma hit. Ni skiter fullständigt i att den stora massan är kvar i krigets närhet, där pengarna gör verklig skillnad. Du hjälper hellre en flykting som kommit hit, än 20 flyktingar på plats. En flykting som har haft stora ekonomiska medel för att kunna fly hit. Jag tycker det är osmakligt att hjälpa den som haft råd att muta sig hit och låta de 20 som blev kvar leva i misär.

  Men jag vet hur det är. Jag saknar empati och är uppenbart en rasist. Du däremot är en godhjärtad och fin människa.

 6. Emilez skriver:

  Japp Tom i bollen, det du skriver är i sig tillräcklig anledning för att drastiskt minska det svenska flyktingmottagandet och satsa på hjälp genom olika typer av hjälporganisationer istället. Huvudet på spiken.

Lämna en kommentar