Nya ledarartiklar om asylinvandringens konsekvenser

Jag får väl försöka komma tillbaka till aktiefokuset lite grann framöver, men här är ett par intressanta ledare och artiklar som kommit om flyktingpolitiken den senaste tiden.

Det är känt att det finns no go-zoner i Sveriges invandrartäta områden där kriminella gäng delvis har kontrollen och där polisen inte kan röra sig fritt. Här är en aktuell artikel från GP som visar hur situationen förvärras. En annan artikel nämner att SÄPO lägger stora resurser på att kontrollera potentiella terrorister bland flyktingarna - detta istället för att arbeta med annan brottslighet som de normalt sett jobbar med. Oavsett om de hittar terrorister eller ej så går SÄPOs resurser åt till detta.

Anna Dahlberg är en hyfsat skarp skribent på expressen (väldigt skarp om man jämför med det övriga journalistpacket) som skriver i en ny ledare att regeringen flyr från ansvaret för flyktingsituationen. Ja det är det väl inte svårt att hålla med om, de borde omedelbart göra det mindre attraktivt att söka asyl i Sverige genom att ta bort möjligheter till PUT och genomföra andra försämringar för de asylsökande, samtidigt som stödet riktas om till hjälporganisationer i närområdet. Det borde gjorts för länge sen.

Enligt Hans Rosling är det tjugo gånger mer konstadseffektivt att hjälpa i närområdet – även om det så klart inte blir samma kvalitet som i Sverige. 25 kr per dag i närområdet vs 500 kr per dag i västeuropa (Rosling säger detta 4 minuter och 50 sekunder in i den här videon). Det behövs 25 kr per dag men i dagsläget får de bara 10 kr per dag på grund av våra inkompetenta politikers  felprioriteringar.

Vidare finns i SvD en tabell (lite längre ner i den här artikeln) som visar att Sverige tar emot allra flest asylsökande per capita i EU, mer än tre gånger så många som tyskland. Dessutom tror jag att Sverige bevilja asyl till en mycket högre andel än vad tyskland gör och dessutom ger Sverige permanenta uppehållstillstånd medans tyskland ger tillfälliga. Det är givetvis sinnessjukt att våra politiker låter det vara på det sättet.

 

Etiketter:

Lämna en kommentar