SIAFs konferenssamtal, Mat.se finansiering

Jag lyssnade idag igenom SIAs konferenssamtal, som du kan lyssna på här. Det var väl trevligt att höra att dem ska försöka spinna ut dotterbolag och fokusera moderbolaget mot fiskodling. Det är

Fredrik Danielsson som verkar driva på lite grann med att spinna ut dotterbolagen, och det nämndes att de undersöker att lista ett av dotterbolagen på en kinesisk börs om jag fattade saken rätt.

På det hela taget var det inte något revolutionerande som kom fram i konferenssamtalet men det känns som att bolaget är på rätt väg och att de tids nog kommer lyckas med deras mål.

Tyvärr brukar det ju alltid ta längre tid än man önskar, men jag tror att åtminstone en upplistning eller spin off blir av under 2016.

Jag såg för övrigt att Mat.se har ordnat finansiering till vad som verar vara bra villkor. Mitt spontana intryck är att SIAFs situation är betydligt bättre med en lönsam verksamhet och trots det så har de svårt att ordna finansiering. SIAFs situation förbättras dock vad gäller finansiering och snart kanske dem kan få stora lån till låg ränta, om man får dagdrömma lite optimistiskt. Kanske efter att dem listats på Oslobörsen. SIAFs finansiella situation är dock betydligt bättre nu än vad den har varit tror jag.

Etiketter: ,

4 kommentarer till “SIAFs konferenssamtal, Mat.se finansiering”

 1. Roger Larsson skriver:

  Hej är det nån som har en tanke på denna slakt när börs har varit glad några veckor.?

  Hade ju tänkt ett uppryck med börsnotering tog för givet den skulle komma efter sommaren. För att sen lämna för att gå in i tethys oil och lundin oil. Med de tåget gick nyss. Man gör aldrig rätt känns de som..suck

  Mvh Roger

 2. Fredde skriver:

  Ja du Roger det undrar jag med =) men ville gå in i semafo.
  Finns de möjligheter att den kan listas fortfarande i år?

  Är det bara OSE som man jobbar för eller finns det hopp om listning här hemma med?

  Fredde

 3. Emilez skriver:

  Min tanke är att efter att den kinesiska semestern som är nu slutar på torsdag så kanske det stabiliserar sig. Men det är som sagt bara en tanke och mer än gissning och förhoppning än något annat.

  Hoppet om listning här hemma känns som ganska dött även om jag inte minns vad som sagts i den frågan.

  Det är trist när det är skakigt, men man får även komma ihåg att det varit skakigt många gånger förr i SIAF-aktien.

 4. Emilez skriver:

  SIAF upp idag, och det var första dagen på jobbet för kineserna idag efter ledigheten.

Lämna en kommentar