SIAF F share utbetald, vi får ca 33 SEK per F share

Enligt en skribent på iHub så har hans bank skickat ut en check som betalning för hans F-aktier, och vi andra bör väl få in perngarna på bankkontot under nästa vecka.

Det rör sig tydligen om ca 33 kronor per F-aktie som man får utbetalt ($3.74 per Series “F” Preferred share).

Det blir faktiskt en ganska hygglig summa för mig som kommer väl till pass inför semestern, särskilt efter en dyr bilreparation som tyvärr kostade lika mycket som hela min utdelning.

Etiketter:

8 kommentarer till “SIAF F share utbetald, vi får ca 33 SEK per F share”

 1. Strindberg skriver:

  Om man räknar på senaste dollarkurs som är ca 8,38 så får vi brutto ca 31,3 kr per aktie. Men sen försvinner 15% i källskatt för folk som har aktierna i kapitalförsäkring. De som har Avanza/Nordnet får dock tillbaka källskatten om något år. Vi hamnar då på 26,6 per aktie. Sen försvinner en mindre del pga mäklarnas usla valutaspreadar. Det var i alla fall tur att dollarn drog iväg i fredags så blev det några kronor ytterligare.

  Skönt att kunna lägga detta till handlingarna.

  Det blir jäkligt intressant att få höra den nya utdelningspolicyn om någon vecka. En del verkar tro att man bara kommer att ha råd att betala någon enstaka procent av nettovinsten. Personligen tror och hoppas jag på det motsatta. Jag tror inte att man skulle gå ut med en ny utdelningspolicy om den inte blir väsentligt högre än den tidigare som var upp till 8% av nettovinsten. Jag gissar på minst 15% av nettovinsten.

  Det ska även bli intressant att följa vad som händer med noteringarna.
  Personligen förstår jag inte vitsen med att listas på både First North och Oslo. Det lär bli dålig likviditet om aktien handlas på 3 ställen.
  Det naturliga vore väl att börja på First North och sedan flytta noteringen till Oslo när den noteringen är klar. Om First North dröjer ytterligare någon månad tycker jag lika gärna att man kan slopa den.

 2. Elof skriver:

  15% skulle vara tokigt bra! Själv önskar jag att vi blir noterade någonstans så snart som möjligt. Jag är trött på att vänta!!!

 3. Roger Larsson skriver:

  Hej alla hur gör jag som har siaf i en kapitalförsäkring? Jag har ägt aktien i ca 3 år. Undrar om ja ser utbetalning på min depå?

  Roger

 4. Strindberg skriver:

  Jag har själv mina F-share i en kapitalförsäkring hos Avanza.
  Jag utgår ifrån att du kan se F-share i din depå, annars har det nog blivit något fel. Jag skulle gissa på att man får pengar i depån i mitten av nästa vecka och samtidigt kommer F-share att försvinna. Som aktieägare ska du inte behöva göra någonting och har du aktierna hos Avanza eller Nordnet så kommer de att begära kvittning av källskatten på 15% som vi får betala. Det dröjer väl 2 år eller något liknande innan vi får pengarna från källskatten tillbaka i depån.

 5. Tore skriver:

  Förstår inte varför man ska förvänta sej utdelning från ett bolag som befinner sig under kraftig tillväxt som SIAF gör. Varje $ behövs ju internt nu.
  Om man vill ha utdelning kan man välja mogna bolag som har ett fritt kassaflöde. Låt SIAF ta tillvara det unika läge för kraftig som dom befinner sig i nu.

 6. Strindberg skriver:

  Jag delar inte din åsikt. Jag anser att det finns utrymme för både utdelning och fortsatt tillväxt och personligen har jag lite svårt att tro att man aviserar en ny utdelningspolicy för att meddela att utdelningen slopas de närmaste åren, då hade man lika gärna kunnat vänta med en utdelningspolicy tills man avser att börja med utdelning igen. Jag är inte orolig för att man inte ska kunna finansiera kommande års satsningar.

  Utdelning är enligt mig ett effektivt sätt att höja förtroendet för bolaget när man noteras och ska attrahera potentiella nya ägare.

  Men vi kanske kan återkomma till den här diskussionen när vi vet hur den nya policyn ser ut.

 7. Emilez skriver:

  Magkänslan jag var inne på var nog upp till 8% av nettovinsten i direktavkastning till att börja med, men blir det uppemot 15% är det ju trevligt. Jag kan tänka mig att andelen ökar lite grann från år till år.

  Frågan är hur pass stora de fria kassaflödena kommer vara till moderbolaget, och det finns ju fortfarande flera andra investeringar som de vill göra i megafarmen med flera.

  Kvartalsvis utdelning hade varit kanon, men det blir det väl antagligen inte.

  Kan man få okej lånefinansiering till de nya projekten går det ju att dela ut hyfsat med pengar trots att man investerar tungt.

 8. Dragon Head skriver:

  Hej vänner,
  Hoppas och tror utdelningen landar kring 5-8 procent, sen blir det istället överraskningsutdelningar i form av aktier alt pengar vid avknoppningar eller listningar av dotterbolagen… Personligen tror jag man väljer att dela ut extra aktier till att börja med, först när vi fått en mer rimlig värdering kring 40 usd
  Kan det bli aktuellt med pengar, just nu är bolaget så övertygade om en uppvärdering framöver och då gynnar man aktieägarna bäst med aktier.
  Den som lever får se.

Lämna en kommentar