DI:s ledare kommenterar moderaternas tillfälliga uppehållstillstånd

Ta och läs Dagens Industris ledare om ämnet. Det är bra att det händer saker, men kunde inte moderaterna ha använt hjärnan lite grann medan de satt vid makten i åtta år? Tur att “oändliga fält och skogar” Reinfeldt försvunnit i alla fall, den nya ledningen verkar åtminstone inte sväva riktigt lika mycket i det blå. Man får faktiskt ge moderatledningen en liten komplimang för att de faktiskt börjar ta tag i de här frågorna. Med de här förslagen skulle säkert alliansen få stöd från SD att driva igenom i stort sett all sin politik inom alla politikområden, om alliansledarna kan gå ner från sina höga hästar och inleda ett samarbete.

Tyvärr är det liksom deras tiggeriförslag lite av en halvmesyr, eftersom det kan leda till fuskjobb enbart i syfte att få uppehållstillstånd. Sen är ju tre år en ganska kort tid.

Men förslaget är absolut ett steg i rätt riktning jämfört med idag för att få en jämnare fördelning av flyktingar i Europa där Sverige 2014 tog emot flest flyktingar per capita i Europa.

En kommentar från moderaten Bo Frank som länge påtalat orimligheten i det svenska flyktingmottagandet om jag minns rätt:

Även kommunalrådet Bo Frank (M) i Växjö välkomnar förslagen:

– Det är alldeles utmärkt att flyktingpolitiken stramas upp. Jag ser det som ett steg i rätt riktning. Jag tycker att vi ska försöka köra över regeringen och få igenom det.

Etiketter:

2 kommentarer till “DI:s ledare kommenterar moderaternas tillfälliga uppehållstillstånd”

 1. Tore skriver:

  Var på Karl Johan i Oslo i söndags. Där var en otrolig blandning av människor från jordens alla hörn. Alla stolt viftande med norska flaggor.
  Att detta skulle vara en belastning för Landet Norge är för mej svårt att föreställa sej.
  Utöja skytten måste vrida sej i plågor vid denna syn.

 2. Emilez skriver:

  Hej Tore,

  Norges motsvarighet till SCB verkar vara av en annan åsikt vad gäller ice-västliga invandrare. De hävdar att en ickevästlig invandrare kostar Norge i snitt 4,1 miljoner norska kronor.

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Nye-toner-fra-SSB-7233568.html#.UcmHAzu-2dl

  Runt 2012 som jag gissar att dessa siffror kanske gäller så var kanske icke-västliga invandringen lägre i Norge än i dagsläget så nu är kanske kostnaden ännu högre i procent av statsbudgeten – då var kostnaden 4% av norska statsbudgeten.

  Det är ju den icke-västliga invandringen som är den mest intressanta i sammanhanget, framförallt från Afrika och mellanöstern.

  Men visst det är trevligt med flaggviftande, det kan man ju inte säga nåt dåligt om faktiskt.

Lämna en kommentar