Sammanfattning på SIAFs konferenssamtal

RealDutch skriver på iHub en sammanfattning av dagens konferenssamtal. Konferenssamtalet i sin helhet kan du lyssna på här.

Enligt RealDutch förväntas en First North-listning innan sommaren. Edit: Det är nya CFO:n Bertil som sa i konferenssamtalet att en First North-listning kanske kan genomföras innan sommaren (minns inte om han sa kanske eller nåt mer säkert).

En listning på oslobörsen förväntas under hösten.

Vi får väl se om de här  tidsramarna hålls eller inte, tidigare har det ju som bekant dragit ut på tiden. Dock är jag lite optimistisk attt åtminstone nåt går vägen – First North lät inte som att det var så långt borta.

Utdelning av pengar kommer ske i maj som beräknat.

SIAF siktar på att köpa 55% av megafarmen.

SIAF var tvungna att ge ut 750 000 aktier som säkerhet för de senaste lånen, antar att det är positivt eftersom det innebär att de här nyutgivna aktierna egentligen inte är utspädning eftersom de återbördas till bolaget när lånen är återbetalda antar jag.

Jag lyssnade själv bara med ena örat samtidigt som jag höll på med andra saker, men känslan av samtalet var helt okej och jag läser att andra skribenter på forum verkar positivt inställda.

Etiketter:

12 kommentarer till “Sammanfattning på SIAFs konferenssamtal”

 1. Cray skriver:

  Förtydliga gärna att FN listning till sommaren inte är ett påstående från RealDutch utan från vår nya CFO, Bertil. Fick ett väldigt bra intryck av honom under samtalet.

 2. Tobias skriver:

  CC-konferens uttalade sig nye CFO att listning på FN är prio-1 och betr OSE kan det ta längre tid. Emellertid framgår det också att bolaget idag inte har lämnad in någon listningsansökan än och att det fanns utestående fråga. Samtidigt sade CFO också att om “allt går på räls” kan det gå ganska fort.

 3. Emilez skriver:

  Cray, har nu förtydligat lite grann även om det fortfarande kanske inte är perfekt. Tack för påpekandet och ja Bertil verkar bra, får hoppas han har fog för sina optimistiska påståenden om listningarna.

 4. roger skriver:

  Hej
  en fråga omnuvarande aktier man har. Om de blir fn listning vad händer då med aktier?Kan man flytta över eller ska man ha kvar där de är?? Antar attkurs omvandlas efter vad den är värd i dollar just då den dagen den listas?
  Kommer ni flytta över?
  Jag gillar ju att spekulera ;)
  Vad har vi för ca kurs om ni får gissa 31 dec 2015?

  Roger

 5. Strindberg skriver:

  När Lundingruppen har haft bolag i t ex Kanada som ska listas i Sverige så brukar aktieägarna gratis få flytta över aktierna till Sverige inför noteringen.
  Högst sannolikt blir det samma sak för Siaf. Detta är dock frivilligt så om du vill ha kvar dina aktier i USA så går det utmärkt, men jag ser inget skäl till varför man som svensk inte ska flytta sina aktier.

  Kursen i Sverige och USA kommer att följa varandra. Om det blir för stor skillnad kommer större aktörer att köpa aktier på den ena marknaden och sälja på den andra för att ta hem en säker vinst.

  Beträffande kurs till årsskiftet så är det ruskigt svårt att gissa. Även om det ser otroligt bra ut idag så är man som långsiktig aktieägare lite bränd av att tidigare förhoppningar har kommit på skam. Mycket beror på hur om man lyckas med noteringarna på FN och senare i Oslo. Jag skulle vara mycket nöjd om vi står 100% högre än idag, men går allt bra med den nya utdelningspolicyn som ska presenteras senare och man får ett bra bemötande i media och bland analytiker så kan dock aktien nå betydligt högre än så. Men inget snack om att aktien är oerhört undervärderad och potentialen enorm så rusar inte aktien kraftigt under resten av året så blir det desto mer under kommande år istället. Som jag ser det så är detta en chans som man får i livet och det gäller att försöka ta den. Jag har satsat rejält, men var och en får göra sig egen bedömning hur stor risk man vågar ta.

  Lycka till!

 6. Emilez skriver:

  Ja om kursen vid årsskiftet är dubblad gentemot idag så är jag också nöjd. Det är svårt att gissa vad den kan stå i.

 7. Roger Larsson skriver:

  Hej 2 frågor.

  Är de nån som vet varför sån köpkraft just nu hög omsättning?
  Allmänt intressant eller nyhet?

  Är nån insatt varför dollarn tappar kraftigt?
  Fasen man kan inte få allt men dollarn är mycket pengar oxå i aktie när man har kurs på 6.5 när ja köpte

  Mvh Roger

 8. Tobias skriver:

  Som beskrivs ovan att aktien är väldigt undervärderad och folk börjar inse att det är ett bra företag och seriöst.

  Dollarn kan jag inte svara för men det finns olika anledningar till att den kan sjunka

 9. Roger Larsson skriver:

  Tack tobias:)

  Jag höjer alltid ribban…skulle sälja på 16 dollar bestämde ja för ett par månader sen nu tänker 25 -30 men dollarn hoppas ja är kvar över 8 då

 10. Emilez skriver:

  Ja det är svårt att veta exakt vad det är som drivit kursen den senaste tiden. Kanske är det att fler och fler får upp ögonen för aktien samtidigt som det inte dumpas nyutgivna aktier på den öppna marknaden längre.

  Vi får väl hålla tummarna för att det inte kommer någon kraftig rekyl snart, men ovan nämnda skäl kanske leder till att det inte blir så kraftig rekyl.

 11. Strindberg skriver:

  Beträffande dollarn beror fallet förmodligen på att det på sistone har kommit lite sämre statistik som gör att räntehöjningen i USA senareläggs, samtidigt så överraskade Ingves med att inte sänka räntan ytterligare.

  Roger, om du tror på ledningen tycker jag att, om du absolut inte behöver pengarna ska avvakta med att sälja. Det skulle förvåna mig väldigt mycket om kursen inte står otroligt mycket högre än 25-30 om något år. Även om man räknar ganska försiktigt borde chansen vara ganska stor att kursen har passerat 100 om 3 år. Nu när väl pusselbitarna börjar komma på plats så kan uppvärderingen gå mycket snabbt. Jag skulle gissa på att aktiekursen kommer att mer än dubblas varje år de närmaste åren.

  Om noteringarna blir av tror jag inte att det blir någon kraftig rekyl, men skulle man återfalla i gamla synder att hela tiden skjuta upp noteringen så lär nog en hel del börja tvivla igen på trovärdigheten och sälja sina aktier och då finns det nog en hel del fallhöjd. Men denna gång tror jag att noteringen blir av, Bertil och EuroChina verkar spela i betydligt högre division än de som tidigare har skött arbetet med noteringen.

 12. Tobias skriver:

  Tillägg

  USD tappar snabbt mark nu, 8.22/sek och 1.122/Euron. Finns många skäl här. Engelska valet och pundet har viss inverkan, sämre “fotarbete” i USA också.

Lämna en kommentar