Nyårslöftet: SIAF upp minst 40% 2015

Mitt nyårslöfte blir att Sino Agro Food går upp minst 40% 2015. Anledningen till detta är att dumpningen och utgivningen av finansaktier bör sluta och att detta i kombination med att en utdelningspolicy kommer att utannonseras.

Jag tror även att den försenade F-aktieutdelningen kommer att delas ut som utlovat under året och att det kommer att ge ett visst förtroende om att bolaget faktiskt kommer att sköta dem ordinarie utdelningarna som utlovat.

Svenskledda Euro China Capital står bakom uttalandena den här gången och det gör att SIAF har mer trovärdighet den här gången. Sen är det ju faktiskt så att även jag känner att andelen kassaflödesnegativa projekt bör minska framöver vilket borde leda till att det blir pengar över som exempelvis kan användas till utdelningar.

När sedan marknaden börjar förstå att SIAF är på väg att bli ett kassaflödespositivt företag som delar ut pengar och som handlas till p/e ett så tror jag inte det är möjligt att bolaget fortsätter att vara så här lågt värderat.

En joker i leken kan även vara att det sker någon form av upplistning 2015, även om det är spekulativt.

En annan joker är om bolaget ordnar nån form av långsiktig kreditfacilitet eller liknande, det hade gett bolaget en rejäl hävstång då det skulle få möjlighet att köpa in sig i megaräkodlingen utan att påfresta det egengenererade kassaflödet alltför mycket. Då skulle det går att kombinera högt capex med utdelningar eller ett återköpsprogram (eftersom capex skulle komma från lån/kreditfacilitet). Detta är lite av en önskedröm och jag ger det kanske en 15% chans att det infrias. Kanske att kontakterna med Euro China Capital gör det möjligt.

Detta är alltså mitt nyårslöfte, men gör er egen research innan ni investerar i nåt. Alla är ansvariga för sina egna investeringar.

Etiketter:

3 kommentarer till “Nyårslöftet: SIAF upp minst 40% 2015”

  1. Ewa skriver:

    Har inte missuppfattat vad nyårslöfte är för något?

    Det är ett löfte där du själv genom någon form av uppoffring kan påverka utgången. En aktiekurs kan du inte du som småsparare påverka.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%A5rsl%C3%B6fte

  2. Emilez skriver:

    Hej Ewa!

    Jovisst om man ska hårddra det så är det nog som du säger. Jag tänkte mest på det här inlägget som en kul grej, även om jag faktiskt tror att aktien kommer gå upp 40% eller mer nästa år.

    Men vem vet, jag kanske haussar aktien så hårt under 2015 att den går upp 40% p.g.a. det ;-) I så fall är det ju närmare ett “riktigt” nyårslöfte till och med. Men det kommer jag visserligen inte göra såvida jag inte anser att det finns fog för det.

  3. Ecuador skriver:

    Ewa,

    Om Emilez har extremt mycket pengar kan han ju själv trada upp kursen 40%. Hans likvida ställning framgår inte av inlägget.

Lämna en kommentar