SIAF får $25 miljoner i finansiering

Det vi aktieägare väntat väldigt länge på har hänt – SIAF har fått finansiering och kanske närmar vi oss slutet på utspädningen.

Visserligen så kan lånet konverteras till aktier för kursen $1 per aktie, men tidigast i oktober nästa år. Tills dess är det villkorat att SIAF bara får ge ut aktier för $5,5 miljoner (ca tio miljoner aktier) + 8miljoner aktier till ledning och anställda. Det skulle i så fall betyda max 18 miljoner aktier, plus de 25 miljoner aktierna som ingår i finansieringen. Det blir alltså att vi max får 43 miljoner aktier till fram tills dess att det här lånet löses in. Det är ganska mycket i och för sig men då får vi komma ihåg att vi räknar med det absolut värsta scenariot. Och i det värsta scenariot måste ju trots allt kursen ha gått upp till $1 annars finns det ju ingen anledning att lösa in lånet mot aktier och då är ju SIAF fortfarande bundna att inte späda ut. Det är inte säkert att bolaget ger ut så många aktier utan det är maxantalet. Dessutom kanske de får möjlighet att återköpa aktier under tiden.

Summan av kardemumman för min del är att det här är en bra affär. Vi får se vad som sägs på konferenssamtalet idag, det pågår i skrivandets stund aktiskt om det inte hunnit avslutas än. Kanske får vi lite förtydliganden angående bolagets taktik det kommande året. Väldigt positivt med den här affären trots allt.

Enligt nedan citat kommer bolaget inte ge ut mer aktier till “trade suppliers” efter Q3.

The Company has covenanted and committed to discontinue the issuance of equity to our trade suppliers and similar except for those that have been agreed to prior to the signing of the convertible notes agreement. The Company will settle all remaining commitments of this kind during the third quarter, resulting in a total number of outstanding shares of 170m.

Uppdatering: Det där avtalet måste nog analyseras noggrannare innan man skuttar högt av glädje.

Etiketter:

Lämna en kommentar