SIAFs JV-bolag får kontrakt med Tesco

SIAFs joint venture-bolag SJAP har nu fått kontrakt med Tesco som är ett mycket stort och välkänt brittiskt bolag som har många stora mataffärer och liknande saker. Se pressreleasen. Det är ett erkännande för SJAP att ha fått ett kontrakt med ett så välkänt företag. SJAP kommer att sälja kött i särskilda köttbutiker i Tescos varuhus.

The Company is delighted to announce that its China joint venture company Qinghai Sanjiang A Power Agriculture Co., Ltd. (“SJAP”) has entered into two contracts with Tesco, PLC to become both a supplier and an in-store butcher shop concessionaire of beef and lamb. The contracts became effective June 19, 2014 and run for five years.

Rent ekonomiskt är nog fördelen med detta att det är mer kassaflödeseffektivt att öppna en massa små sådana där slaktbutiker än att öppna en masssa restauranger för att sälja köttet. Slaktbutikerna får ju automatiskt exponering i Tescos mataffärer så de bör generera pengar i stort sett direkt. En annan sak som eventuellt får betydelse är att när man säljer till direktkund så får man ju betalt direkt istället för att behöva vänta tre månader på att en faktura ska betalas, men vet inte exakt hur upplägget är så osäker på om det blir så i praktiken. Hur som helst är det här en bra grej för SIAF.

Etiketter:

7 kommentarer till “SIAFs JV-bolag får kontrakt med Tesco”

 1. Leif skriver:

  Det är ju inget dotterbolag till SIAF. Det är ju en av deras JV partners som fått till dealen, en stor skillnad.

 2. hankman84 skriver:

  Men Leif, ett JV bolag är väl delägt av både SIAF och SIAFS partner?

 3. Emilez skriver:

  Hej Leif!

  Ja det är mest av bekvämlighet som jag kallat det dotterbolag men det är ju inte helt rätt egentligen. SIAF äger 45% av SJAP i dagsläget vad jag minns. Ändrade i texten till att använda joint venture istället.

 4. Tore skriver:

  Synd att det inte kvantifieras i några siffror bara.

 5. Tore skriver:

  JF är ju lyriska över avtalet men inga siffror om vad det kan betyda för SIAF

 6. Emilez skriver:

  Sant, det vore intressant att se vilka soffror det kan tänkas handla om. Det lär inte påverka 2014 så mycket tror inte jag i alla fall. Sen kan det spela in en del.

  2015 borde bolaget vara starkt kassaflödespositivt såvida de inte klantar sig nåt enormt (vilket de i och för sig kan göra).

 7. Andreas skriver:

  Riktigt bra kvalitetsstämpel på siaf när ett så stort bolag som tesco skriver kontrakt.

  Tror detta kontrakt som löper i 5 år kan bli suveränt och kommer att göra så Sjap går på fullfart från dag 1 som borde vara vilken dag som helst nu.

  Vi kommer se rejäla vinst ökningar framöver, tesco kommer sannolikt hjälpa till med försäljningen för mega räkfarmen likaså i framtiden

Lämna en kommentar