SIAF konferenssamtal och försenad utbetalning av utdelning

SIAF missade att betala ut utdelning från F-aktien i tid. Bolaget har fått råd av sina advokater att inte gå ut med pressmeddelande eller  ”SEC filing” innan situationen har fått en lösning. Själv hoppas jag att lösningen kommer snart och består i att utdelningen blir utbetald. Men bolaget brukar ju inte direkt hålla igen på besvikelserna så vi får väl se.

Som en liten parentes kan det nämnas att bolaget också skötte utgivandet av F-aktien väldigt dåligt då det begav sig. Först skulle de ha nåt krångligt dokument skickat via snigelpost till Kina. Vad jag minns var det knappt ingen som ville ha aktierna för att det verkade så krångligt. Sen efter en tid sa dem att de skulle ordna det utan att man behövde skicka in papper. Men sen sket det sig till slut i alla fall, även om jag hoppas att de ordnar till situationen.

SIAF har även haft sitt konferenssamtal och jag har lyssnat igenom det och det jag kommer atttänka på nu är att Dan sa att de hade tre finansieringsalternativ på gång varav han hoppas att minst ett kommer gå igenom de närmaste månaderna. Om man hade fått en hundratusing för varje gång bolaget sa nåt sånt så hade man varit rik nu.

Ska man se det från den ljusa sidan så har bolaget omnämnt i sin senaste kvartalsrapport att de siktar på att få ett lån på upp till 60 miljoner dollar klart till 30:e september. När de väl går ut med saker i SEC-inskickade rapporter så kan det finnas viss chans för att det faktiskt materialiserar sig, som det gjorde med megafarmen.

Customer C is one of our main agents, namely Mr. Xian Zhiming (Zhongshan new prawn farm), with whom we agreed to extend trading terms between 120 days to 180 days in the interim until such time as we assist them to procure a project loan of up to $60 million targeting on or before September 30, 2014.

Men till slut får man väl ändå konstatera att bolaget aldrig levererat vad gäller finansiering så tyvärr är väl risken överhängande att vi får se ett stort antal nytryckta aktier snart igen.

Du kan ladda hem Solomons förberedda anteckningar och ljudfilen från konferenssamtalet.

För övrigt finns det en ny analys av SIAF ute på Seeking Alpha. Inget revolutionerande, men värd att läsa. Jag tycker att analysen är lite väl förlåtande mot utspädningen/dumpningen.

Etiketter:

Lämna en kommentar