Gått in i Protector Forsikring

Det blev snabba ryck när jag bestämde mig för att gå in i Protector Forsikring, som jag först läste om i Hankman84:s blogg. Sen kollade jag runt lite och hittade att bolaget omnämns även i Aktiefokusbloggen. Jag undrar om inte detta är första gången som jag köper nåt efter tips jag först sett i en svensk aktieblogg. Antagligen har det hänt innan, men i vilket fall kommer jag nog kolla runt lite noggrannare på aktiebloggar. Det verkar finnas en del bra aktiebloggar därute.

För att sammanfatta varför jag gillar Protector Forsikring så är det för att de dels värderas till ett ganska lågt P/E-värde, de har en lång historik, de delar ut pengar och de visar god tillväxt. Visserligen läste jag nånstans att ledningen sagt att deras vinsprognos för 2014 är samma som för 2013, men det verkar som att den kommer att bli bättre med tanke på att första kvartalet började starkt och att de även skrev i kvartalsrapporten att det andra kvartalet börjat starkt.

Risker finns till exempel om konkurrensen hårdnar och marginalerna blir lägre, vilket ledningen befarar om jag ska tro den forumkommentar jag läste. Men det finns ju inget som är helt riskfritt.

Jag köpte för en hyfsad slant faktiskt, även om jag bara känt till bolaget i några dagar. Det kan nog bli ett lyckat drag hoppas jag på.

Etiketter:

4 kommentarer till “Gått in i Protector Forsikring”

 1. hankman84 skriver:

  Hej, tänk att du hakade på Protector. Det är många bloggare nu som har en position.

  Jag tipsar dig om att läsa om Protector på ägamintids blogg förutom aktiefokus.

  Vad jag förstått är ledningen försiktigt med gudiningen för kommande vinster. Så när de t.ex. guidat för samma resultat 2014 som 2013 är det sannolikt att det senare höjs. I samband med Q1 2014 rapporten höjdes guidningen för 2014.

 2. Blue Horseshoe skriver:

  Välkommen i klubben! :)

 3. Emilez skriver:

  hankman84, ja det blir intressant att följa Protector de närmsta åren. Var inne en snabb sväng innan på ägamintid, kollar kanske mer sen.

  Blue Horseshoe, tack :-)

 4. H Börjesson skriver:

  Kul att så många bloggare inspirerar varandra. Ett tips i all välmening läs även på bolagets hemsidor… Protector har en mycket bra presentation där.
  Ett väldigt välskött bolag och dessutom lågt värderat mycket lägre än peers.

Lämna en kommentar