SIAFs konferenssamtal finns att lyssna på

Du kan ladda ner konferenssamtalet här och Solomons förberedda text här. Jag ringde in till konferenssamtalet och ställde ganska många frågor, mestadels om när de ska få positivt kassaflöde och såna saker. Tyvärr fick man inga klara svar på det.

Som jag fattade skulle man ta det lugnt med att ge ut aktier ett fåtal månader nu i förhoppning om att få till någon form av finansiering under den tiden. Dock om några månader så kommer det igång igen om de inte lyckas fixa finansiering.

Tyvärr får man väl förhålla sig skeptisk till att de lyckas fixa finansiering och min entusiasm för bolaget börjar svalna. Att de inte hittat nåt sätt att stoppa utspädningen vid det här laget förstärker min känsla av att aktieägarnas bästa står ganska långt ner på Solomons prioritetslista. Att de dessutom även nu är beredda att fortsätta utspädningen snarare än att göra nedskärningar/avyttringar eller vad som helst förstärker den känslan ännu mer.

Om man ser det positivt kanske man kan kosta på sig att vänta en månad på att få se nyheterna från aktieägarträffen i Charlotte i USA, som faktiskt är nu på måndag, samt resultatet för det första kvartalet som kommer i mitten av maj har jag för mig. Förhoppningsvis blir det lugnare med dumpning av aktier nu ett tag när Solomon tar en liten paus i sin favoritsysselsättning.

Etiketter:

2 kommentarer till “SIAFs konferenssamtal finns att lyssna på”

  1. hankman84 skriver:

    Jag tycker det är tråkigt med utspädningen. Att det ska vara så svårt att ordna en finansiering.

    Men skulle inte SIAF få ersättning på 150 MUSD för den nya räkfarmen och kan inte det användas som finansiering av övrig verksamhet? Eller kommer det investeras i den nya räkfarmen direkt. Rörigt.

    Angående kassaflöde sade Nisse, redan för 2 år sen tror jag, att bolaget skulle bli starkt kassaflödespositivt i år. Att Solomon nu inte gav dig ett direkt och tydligt bra svar på frågor om när man blir kassaflödespositiva är ett väldigt dåligt tecken tycker jag.

    Jag är liksom dig ganska så besviken på bolaget vid det här laget. Med facit i hand skulle man skiftat över SIAF pengarna i Nexam på 6-7 kr aktien. Men alltid lätt att vara efterklok :-(

  2. Emilez skriver:

    Solomon sa visserligen att kassaflödet från megafarmen skulle vara positivt direkt, men jag har en känsla av att dem pengarna på nåt sätt kommer vara knutna till just det projektet ändå. Vet dock inte.

    Jepp, trist utveckling är det verkligen. Man borde väntat tills de verkligen var kassaflödespositiva innan man investerade kan man oknstatera i efterhand. Men girig som man är ville man inte missa chansen.

Lämna en kommentar